Nieuwbouwproject Beekse Akkers biedt kopers vrijheid en zekerheid

NULL

Nieuwbouwproject Beekse Akkers biedt kopers vrijheid en zekerheid


Aan Merenstein in de Beekse Akkers verrijzen binnenkort een 16-tal nieuwe woningen gerealiseerd door Iedereenkanbouwen.nl uit Aarle-Rixtel in samenwerking met Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling uit Sint-Oedenrode en LXarchitecten uit Helmond. Het project bestaat uit halfvrijstaande en vrijstaande woningen en laat kopers zelf de kavelgrootte en woningbreedte bepalen.


Wout Hertogs, projectleider bij Iedereenkanbouwen.nl, legt uit wat het project zo speciaal maakt: “De woningen worden gebouwd volgens het principe CGO, of Consument Gestuurd Ontwikkelen, een nieuw concept dat we ontwikkeld hebben. De afgelopen 34 jaar hebben we al verschillende projecten gerealiseerd vanuit het concept CPO, of Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Met dat principe heeft de klant volledige vrijheid als ontwikkelaar, maar draagt hij zelf de volledige ontwikkelingsrisico’s. Binnen de CGO-aanpak combineren we eigenlijk de voordelen van CPO en de traditionele projectontwikkeling. De klant heeft maximale zeggenschap over de grootte van de kavel en de woning, maar ook over de indeling en het uiterlijk van de woning. Vanzelfsprekend binnen de mogelijkheden die de betreffende locatie biedt. De klant krijgt echter in een vroege fase zekerheid over prijs en mogelijkheden zonder zelf al te veel risico te hoeven lopen.”

Bas Knapen, architect-directeur bij LXarchitecten: “Voor ons was flexibiliteit heel belangrijk voor dit project. Eerst zitten we met de klant samen aan tafel om een ontwerp te bespreken. We leggen de kavelgrootte en de inhoud vast en aan de hand van de specifieke wensen van de klant bepalen we de prijs en bespreken we het budget. De woningen zullen worden gebouwd in de stijl van de Delftse School, een simplistische stijl met uitgesproken gevels. Verder laten we de klant in principe volledig vrij in het ontwerpen van zijn woning.”

Harold Bouwmans van Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling: "Afhankelijk van de uiteindelijke kavelgroottes hebben we plaats voor een 16-tal woningen. Bij zes definitieve kandidaten wordt met de voorbereiding en uitvoering van de woningen gestart. De woningen komen op een prachtige zichtlocatie te liggen, vlak naast de Lieshoutseweg, met een tuin op het zuidwesten, waar de bewoners ook zonnepanelen zullen krijgen. Door onze aanpak krijgen de uiteindelijke bewoners ook echt een unieke en persoonlijke woning, volledig naar hun wensen en - wellicht het belangrijkste van al - met een vroegtijdig vastgestelde en transparante prijs. Vanaf het moment dat de plannen definitief zijn, weet de klant perfect op voorhand hoeveel hij kwijt is voor zijn droomhuis. De woningen worden gebouwd onder de Woningborg waarborg- en garantieregeling.”

Indien u geïnteresseerd bent in het project, kunt u een kijkje nemen op de website: www.iedereenkanbouwen.nl/beekse-akkers. Bovendien wordt er op woensdag 16 september van 19 uur tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd in het ParkPaviljoen Laarbeek. Inschrijven voor het project kan al via de website, maar zal die avond ook mogelijk zijn. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen via info@iedereenkanbouwen.nl of telefonisch via 0492 - 386 706.