Sparta'25 moet genoegen nemen met gelijkspel

NULL

Beek en Donk - Al vanaf minuut één was het een echte strijd. Sparta'25 speelde zeer degelijk in de eerste helft en dit leverde een aantal mooie aanvallen op. Sparta '25 kreeg in het begin van de wedstrijd een paar goede mogelijkheden om de score te openen.

Erp had alle geluk van de wereld dat na een rommelige situatie de spits van Sparta, Robert Engels, de bal net langs het doel van Erp krulde. Erp had pas na ruim een half uur een antwoord op het betere spel van Sparta.Op slag van rust deelde Erp een gevoelige tik uit. Een volledig vrijstaande speler van Erp kon ongedekt de bal buiten bereik van de keeper koppen.

In de tweede helft pakte Erp het initiatief maar was het Sparta'25 die het doelpunt maakte. In de 53ste minuut nam René Brouwers de corner en via het hoofd van Robert Engels viel de gelijkmaker binnen. Dit gaf de uitploeg vertrouwen en in de 66ste minuut kwam Sparta’25 op voorsprong. Opnieuw was het hoofd van Engels de keeper van Erp te machtig.

Sparta’25 beperkte zicht daarna tot verdedigen en hoopte op een goede counter. De drie punten leken uit Erp mee te worden genomen. Helaas, uit het niets was het raak aan de andere kant. In de 85ste minuut zorgde een wondermooie kopbal vanaf de 16 meter voor de 2-2 en een spannend einde. Dat einde leverde geen doelpunten op en bleef de derby onbeslist. Het gelijkspel was uiteindelijk wel terecht.

Komend weekend neemt Sparta het op tegen SC Helmondia op het eigen sportpark. Een overwinning zou zeer welkom zijn, maar daar hebben de spelers, trainers en supporters alle vertrouwen in.