Dames ELI ondanks voorsprong met lege handen

NULL

Lieshout – afgelopen zondag speelden de dames van ELI op eigen terrein haar eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse. Het was een vermakelijke wedstrijd, waarin het spel op en neer ging. Afgezien van de voorsprong van de thuisclub, was het toch het bezoekende team uit Heeswijk die de volle drie punten mee naar huis nam.

ELI begon fanatiek aan de wedstrijd en was duidelijk opzoek naar een doelpunt. Echter, na een kwartier spelen schoot de spits van Heeswijk de 0-1 binnen. De thuisclub liet de moed niet zakken en ging gedreven door met aanvallen. Slechts enkele minuten later was het Ilse van den Hurk die de Heeswijkse keeper verraste, met een prachtig doelpunt in de korte hoek. Nadat ELI op gelijke hoogte kwam bleven zij vol overtuiging druk zetten op de Heeswijkse verdediging. Dit harde werk werd dan ook bekroond met tevens een fraai doelpunt, ditmaal van Femke van Meelis. Echter, was de voorsprong van korte duur. Nog vóór rust wisten de gasten de achterstand om te zetten in een voorsprong, mede door een ongelukkig eigen doelpunt aan Lieshoutse zijde.

Het wedstrijdbeeld na de rust was eentonig, Heeswijk was beter en ELI kon niet meer brengen wat er in de eerste 45 minuten wel werd gebracht. Heeswijk speelde in hoger tempo de bal rond en was kwalitatief gezien de bovenliggende partij. In de 80e minuut besliste de bezoekende club de wedstrijd nadat het de 2-4 binnenschoot, wat uiteindelijk ook de eindstand bepaalde.

Frans van den Hurk, hoofdcoach van de ELI-dames, blijft realistisch. “Heeswijk was simpelweg een niveau te hoog voor ons en is de terechte winnaar vandaag.” Aankomende zondag gaan de ELI dames op bezoek bij Sparta’25 in Beek en Donk. Wellicht zullen zij dan de eerste punten van dit seizoen pakken.