Afbeelding

Toon Jansen wint zevende viswedstrijd Het Geduld

Sportnieuws

Toon Jansen wint zevende viswedstrijd Het Geduld


Beek en Donk - Bij HSV Het Geduld is de spanning helemaal terug. De gedoodverfde titelkandidaat Mark Geurts was ook deze zevende wedstrijd niet aanwezig door omstandigheden en omdat hij twee weken geleden op het kanaal geen enkele vis wist te vangen, ging de concurrentie ‘d’r op en d’r over’. Nu zijn er plotseling zeker vijf vissers over die aanspraak kunnen maken op koningstitel met nog een wedstrijd voor de boeg.

Met weer een volle bezetting en een flink net met gezonde spanning begonnen ze om 13.30 uur met de loting. Alle kanshebbers hadden niet slecht geloot en wisten dat de toon nu gezet moest worden. Er mocht nu geen misstap meer gemaakt worden, het ging om alles of niets, meedoen of afhaken.

Om 14.00 uur ging de luchthoren af voor aanvang van de wedstrijd en de lijnen werden uit geworpen. Met zon, wind en regen deed het weer ook nog een flinke duit in het zakje om het allemaal niet makkelijker te maken voor de vissers. Na drie uur vissen kon de balans worden opgemaakt en kanshebber voor de titel, Toon Jansen, kwam als winnaar uit de bus. Hij had de meeste vissen weten te vangen. Met het gewicht werd Toon vierde, ook daar pakte hij flink wat punten voor het algemeen klassement. Het gewichtsklassement werd prooi voor Peter Beerens, die door dit resultaat op klom in het algemeen klassement en ook een flinke stap heeft gezet om mee te dingen naar de titel. Ronald Bosmans werd samen met Ad van de Zanden derde in de wedstrijd, maar of hij nog koploper is in het algemeen klassement na deze wedstrijd zal de tijd moeten leren.

De uitslagen en standen van de laatste twee wedstrijden zijn niet op de site van Het Geduld te zien. De commissie en het bestuur heeft besloten om het eindklassement pas op de prijsuitreiking kenbaar te maken. De uitreiking is op 11 oktober om 11.00 uur bij Café van de Burgt.

De laatste wedstrijd vindt plaats op 26 september. Om 13.30 uur is de loting en om 14.00 uur begint de wedstrijd, die om 17.00 uur ten einde is.

Foto: Toon Jansen