BBC-jazz speelt bij CARAT-paviljoen

Muziek

BBC-jazz speelt bij CARAT-paviljoen


Beek en Donk/Helmond - Het grote publiek denkt bij bigbands vaak aan professionele ensembles. Minder bekend is misschien dat duizenden muzikanten zonder een cent eraan te verdienen veel plezier beleven aan het spelen van bigband muziek.


Iedereen kent natuurlijk de bigbands uit de jaren dertig, veertig en vijftig, denk alleen maar aan de gezelschappen van Duke Ellington, Glen Miller en Miles Davis. En de laatste jaren kent het genre een ware revival, zoals de bands de New Cool Collective, Michael Bublé, Robbie Williams en de WDR Bigband bewijzen. Dat deze muziekvorm ook op amateurniveau wordt beoefend, is mogelijk minder bekend.

Zo ook bestaat de BBC-jazz uit Beek en Donk al ruim 25 jaar en in die tijd is het gegroeid tot een graag gehoord orkest tijdens evenementen waar een breed publiek op af komt. Onlangs speelde de BBC-jazz nog tijdens de Drakenbootraces in Helmond, op het Leudal festival in Roggel en het Midzomernachtfestijn in Aarle-Rixtel.

Belangrijk voor een optreden voor breed publiek is dat er voldoende variatie in het repertoire steekt. Daarom zijn tijdens het concert op het CARAT, naast een aantal bigband nummers ook andersoortig muziek te beluisteren. BBC-jazz begint op zondag 20 september op Carat om 13.00 uur.