Afbeelding

KBO Lieshout 60 jaar jong en in volle bloei

NULL

KBO Lieshout 60 jaar jong en in volle bloei


Lieshout – Het was groot feest in Lieshout afgelopen zondag. Gevierd werd het 60-jarig jubileum van Seniorenvereniging KBO/Lieshout. Op die dag werd een feestdag voor alle leden gehouden. Van de 825 leden van de KBO Lieshout waren er ruim 300 aanwezig. Jan van Zuijlen, de voorzitter van de jubileumcommissie, was heel tevreden. 

Een prachtige dag

“Het was een prachtige dag. Dankzij de tomeloze inzet van vele leden en vrijwilligers en de middenstand in Lieshout hebben we een heel mooie dag kunnen organiseren. Zo heeft de Scouting uit Lieshout geholpen met de garderobe en hielp toneelvereniging De Vriendenkring met de bediening tijdens de koffietafel en tijdens de afsluitende middag, met muziek, voordrachten en de jubileumloterij,” vertellen Van Zuijlen en secretaris van de Seniorenvereniging/KBO Lieshout Nelly de Groot enthousiast. “De Vriendenkring had tijdens de middag nog een verrassing in petto. De toneelvereniging had ervoor gezorgd dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima acte de présence gaven in het Dorpshuis in Lieshout. Dat was heel bijzonder.”

Actief en sociaal betrokken
De dag begon met een H. Mis in de Sint Servatiuskerk die werd opgeluisterd door het Sint Servatiusgilde en Seniorenkoor Vogelenzang. Daarna volgden op het kerkplein een vendelgroet door het gilde en een aubade door Harmonie Sint Caecilia. Rond de middag werden alle leden ontvangen met een koffietafel in het Dorpshuis. ’s Middags was er tijd voor enkele sprekers. Voorzitter Willem Damen van de KBO: “In 1955 werd de Bond voor Bejaarden opgericht voor mensen die hun woonplaats hadden in de parochies Servatius en Mariahout. Toen waren er 54 mensen lid. Dat is 60 jaar later wel iets anders. Nu hebben we 825 leden en zijn we een actieve en sociaal betrokken organisatie.” Wethouder Joan Briels haalde enkele hoogtepunten uit 1955 aan. Zoals de eerste file in Nederland en de eerste aflevering op televisie van Swiebertje. En dus ook de oprichting van de Bejaardenbond in Lieshout. Namens KBO Brabant benadrukte Frans van den Boomen het sociale nut van de KBO. “De KBO helpt de leden op allerlei vlakken, zoals met het invullen van hun belastingaangiften en pensioenaanvragen. Ook treedt de KBO op als sparringpartner van de verschillende overheden. Maar misschien nog wel belangrijker is het lokale niveau. Daar zorgt de KBO voor een sociale cohesie met de vele verschillende evenementen en uitstapjes die worden georganiseerd.”

Muzikale opluistering
Om drie uur trad zangeres Angelique Hesen uit het Limburgse Horst op. “Een halfjaar geleden verzorgde ik de muzikale begeleiding bij een begrafenis hier in Lieshout. Daarna heeft iemand van de KBO mij gevraagd om op deze jubileumdag op te treden. Ik zing op heel veel evenementen, met een heel breed repertoire. Ik pas mijn liedjes altijd aan het publiek aan.” En vanaf de eerste noten van Het Dorp van Wim Sonneveld zat de sfeer er direct in. 

Jubileumloterij
Na het optreden was het tijd voor de trekking van de jubileumloterij met werkelijk prachtige prijzen. De hoofdprijs, een waardebon van € 1.500,- voor een e-bike, werd gewonnen door mevrouw Godelieve Verhage-Damen uit Nijmegen, Daarnaast waren er nog 88 gelukkige winnaars. Dit alles was mogelijk door de geweldige medewerking van de Lieshoutse middenstand. 

Ereleden
Op het jubileum waren twee ereleden aanwezig, mevrouw Jo van den Biggelaar-Voets, 19 jaar lid van de KBO en 77 jaar jong. En mevrouw Brox, 86 jaar oud en in oktober 40 jaar lid. “Ik ben tot erelid benoemd nadat ik van 1998 tot 2013 in het bestuur had gezeten,” aldus mevrouw Van den Biggelaar-Voets. “Ik ben bij het 50-jarig jubileum erelid geworden,” voegt mevrouw Brox toe. “We zijn bijzonder vereerd. We dragen de KBO allebei een bijzonder warm hart toe. We zitten nu niet meer in commissies of in het bestuur van de KBO, maar we zijn nog wel heel actief als vrijwilliger. Het is ook zo’n leuke club. Met heel veel leden en veel activiteiten. We zijn er bij het 70-jarig jubileum zeker weer bij,” zeggen de dames in koor. 

De uitslag van de trekking van de Jubileumloterij staat vermeld op de website www.kbolieshout.nl, waar u ook voor extra informatie over KBO Lieshout terecht kunt.