Afbeelding

Drukke maand voor Seniorenvereniging/KBO Lieshout

NULL

Drukke maand voor Seniorenvereniging/KBO Lieshout


Lieshout - Na het grote succes van de afgelopen drie jaar is er weer een lezingenreeks kunstgeschiedenis. In zeven avonden neemt mevrouw Ine Pels de kunstliefhebbers mee naar de moderne tijd. Vanaf maandagavond 28 september komen stromingen als het classicisme, romantiek en expressionisme aan bod. Maar ook de stromingen uit de nieuwste tijd zoals popart en modernisme.


Opgeven kan nog bij mevrouw Pels, tel. 040-2442984 of via de mail: i.pels@onsnet.nu. Zij kan u ook verdere informatie geven. Ook als u de vorige reeksen niet heeft gevolgd, is het heel goed mogelijk aan deze reeks mee te doen. Deelname staat voor iedereen open. De locatie is de Hofkamer van Franciscushof aan de Ribbiusstraat in Lieshout. Aanvang 20.00 uur, einde rond 22.15 uur.

Dag van de Ouderen
Op woensdag 30 september organiseren de vier gezamenlijke KBO verenigingen van Laarbeek weer de ‘Dag van de Ouderen’. Op deze dag kunnen de aanwezigen luisteren en genieten van de cabaretgroep Van Berini tot Solex. Een optreden van Marjolein Meijers met zang, bas en gitaar, Walter Kuipers met viool, mandoline, bouzouki en doedelzak en Onno Kuipers met accordeon, trekzak en gitaar. Het drietal brengt de allermooiste oude en nieuwe liedjes. Dit alles gelardeerd met smeuïge verhalen. De middag wordt gehouden in het Dorpshuis te Lieshout, Grotenhof 2.
Aanvang 14.00 uur, het einde is rond 17.00 uur.

Vrijwilligersdag
Ook dit jaar biedt KBO Lieshout de vele vrijwilligers een dag vol vertier, amusement en lekker eten en drinken aan als blijk van waardering en dank voor het vele werk dat zij het afgelopen jaar weer voor de vereniging verzet hebben. Het wordt een heel bijzonder programma. Op 2 oktober gaat het per bus naar een geheime bestemming en de dag wordt afgesloten met een feestelijk buffet in het Dorpshuis. Alle vrijwilligers krijgen persoonlijk een uitnodiging met alle informatie.

Superseniorendag
Dit jaar vindt de Superseniorendag plaats op dinsdag 6 oktober. Deze dag is voor alle Lieshoutse senioren die niet meer zo gemakkelijk mee kunnen doen aan de activiteiten van de vereniging. De gasten gaan per bus de lichtjesroute in Eindhoven rijden met Louis Doomernik als gids. Vooraf is er om 17.30 uur een uitgebreide koffietafel in Franciscushof. Mensen met rolstoel of rollator zijn van harte welkom. Opgeven kan bij de Inloop in het Dorpshuis, elke dinsdagmorgen vanaf 10.00 uur. Leden betalen €3,00 en niet-leden €5,00. Doe mee met deze leuke activiteit.

Afsluiting Zomerfietsseizoen
Op woensdag 7 oktober sluit KBO-fietsclub haar zomerseizoen af. Naast de gebruikelijke koffiestop wordt er ook een lunchstop gehouden op het Gildeterrein in Gerwen. De start is om 09.30 uur vanaf het Dorpshuis. Rond 14.00 uur worden de fietsers terug verwacht. Aanmelden kan bij de Inloop. De kosten bedragen €4,00.

Museum Plus Bus
Seniorenvereniging/KBO Lieshout is dit jaar weer uitgenodigd mee te doen met de Museumplusbus. De bus gaat op dinsdag 13 oktober naar het Cobra Museum in Amstelveen. De Museum Plus Bus is uitsluitend bedoeld voor mensen van 70 jaar en ouder en voor mensen die dat museum zelfstandig niet meer kunnen bezoeken. Ook mensen met een rollator of in een rolstoel kunnen mee. De Museum Plus Bus is om 8.15 uur bij het Dorpshuis en vertrekt daar om 8.45 uur. Meer informatie bij de Inloop.

Inloop
De Inloop is elke dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur en van 19.00 tot 20.00 uur in het Dorpshuis van Lieshout. Kom eens binnenlopen om kennis te maken met een actieve seniorenvereniging. De koffie staat klaar.

Foto: Erelid mevrouw Jo van den Biggelaar-Voets trekt de winnende lotjes tijdens het jubileumfeest op 13 september in het Dorpshuis