Afbeelding

Runners lopen voor het goede doel bij Huize Padua

NULL

Runners lopen voor het goede doel bij Huize Padua


Lieshout - In het park van Huize Padua werd afgelopen zaterdag de Aerde-run gehouden, voorheen de Padualoop van de Gemertse atletiekclub. 130 lopers stonden hier aan de start voor de 3, 6, 9, 12 of 15 kilometer. De opbrengst is voor Energy4all dat onderzoek doet naar stofwisselingsziekten.


Runnersclub Lieshout was vertegenwoordigd met zes lopers en niet zonder succes. Zo behaalde Marjan van den Tillaar een 2e plaats op de 6 kilometer in 30:14. Op de 9 kilometer was er succes voor Gerry Posthouwer en Dianne van den Heuvel, een gedeelde derde plaats in 51:10. Loes Janssen finishte op deze afstand als 7e in 56:35. Annemieke de Jong behaalde met een geweldige eindsprint de 3e plaats op de 15 kilometer in 1:29:04. Mies van Berlo werd op deze afstand 18e in 1:21:23.

Bram en Thijs Rijkers liepen in Uden de Ekoplazaloop als voorbereiding op de halve marathon van Eindhoven. Al weken verkeren zij in goede vorm en beide liepen dan ook een dik persoonlijk record op de 10 kilometer. Bram behaalde een 10e plaats in 44:33 op de voet gevolgd door tweelingbroer Thijs in 45:12.

Vorige week al liep Dennis van de Meulengraaf een halve marathon in Deurne. Hij verbeterde hier zijn persoonlijk record met 1 seconden en bracht het op 1:27:54. Dennis gaat in Eindhoven voor de hele marathon.

Foto: Vlnr: Gerry Posthouwer, Annemieke de Jong, Loes Janssen, Marjan van den Tillaar, Mies van Berlo, Dianne van den Heuvel en gastloopster Mariëlle de Ridder.