Afbeelding

Hengelaars HSV

NULL

Hengelaars HSV ’t Sluisje naar Friesland


Lieshout - Een select gezelschap vissers van HSV ’t Sluisje uit Lieshout trokken woensdag 9 september naar het Friese Follega om een paar dagen ‘tot rust’ te komen. Een lang weekend dat overigens niets met de visclub te maken heeft. Deze dagen stonden in het teken van ontspanning, dus vissen en plezier maken.


Gezelligheid staat hoog in het vaandel, maar gevist werd er zeker ook. Onder goede weersomstandigheden, al stond er een flink windje en een sterke stroming, werd er iedere dag gevist in het kanaal direct aan het schitterende onderkomen ‘de Oase’ en werd er over het algemeen minder vis gevangen dan vorig jaar. De snoek liet zich dit jaar niet vangen maar wel werden er verschillende grote snoekbaarzen gevangen (75 cm), brasem en andere soorten witvis.

Iedereen deed zijn best om mee te helpen met allerlei werkzaamheden en mede door de koks, Ton en Henk, kwam de innerlijke mens niets tekort. ’s Avonds werd een kaartje gelegd en flink geouwehoerd. Natuurlijk ontbrak een biertje en een borreltje niet. Ook de gebruikelijke gerookte paling door Toon en Rinus werd met smaak verorberd, zoals op de foto te zien is. Het was weer een weekend om met plezier op terug te kijken en zo bleek maar weer eens dat gezelligheid geen tijd kent en deze dagen dan ook omvlogen.

Foto: Uitstapje Friesland