Afbeelding

Seizoensopening Ons Tejater met Tinkers, Drinkers, Dreamers

NULL

Seizoensopening Ons Tejater met Tinkers, Drinkers, Dreamers


Lieshout - Ons Tejater opent zaterdag 3 oktober om 20.30 uur haar nieuwe seizoen met een avond vol Ierse en Engelse folk door Tinkers, Drinkers en Dreamers in het Dorpshuis te Lieshout.


Avontuurlijk, dorstig, melancholisch en vrolijk, zo omschrijven de bandleden hun muziek. Opgericht in 1996, sindsdien zijn ze graag geziene gasten op verschillende folkfestivals. In 2003 heeft de band haar eerste CD uitgebracht, genaamd ‘Running Roots’, in 2009 volgde een tweede CD: ‘A Gap in the Clouds’.

De bandleden hebben een zeer uiteenlopende muziekachtergrond, van Rock, via Blues naar Americana. Zelfs Ragtime en Country invloeden zijn te bespeuren in de arrangementen van de traditionals die gespeeld worden. Deze songs, waarvan de geneugten van drank, verloren liefdes, mannen en hun overspelige vrouwen, verre zeereizen geliefde onderwerpen zijn, zijn met veel ijver geput uit Engelse en Ierse Songbooks. De band gaat naast deze ballades en pretliederen, ook de dance-tunes niet uit de weg.

Zingend, jiggend en swingend brengt Tinkers, Drinkers, Dreamers steevast een aansprekende en levendige gebeurtenis. So come and listen and dance!

Kaarten zijn voor €10,00 (incl. 1 consumptie) verkrijgbaar in het Dorpshuis te Lieshout, vanaf twee weken voor de voorstelling. Reserveren kan ook via de website www.vierbinden.nl/onstejater of telefonisch 0499-422878 van maandag tot en met donderdag na 13.00 uur en vrijdagavond na 18.00 uur.

?Foto: Tinkers Drinkers Dreamers