Herfstwandeling met CDA-Laarbeek en andere natuurliefhebbers

NULL

Herfstwandeling met CDA-Laarbeek en andere natuurliefhebbers


Laarbeek - Jaarlijks komen de leden van de CDA-afdeling Laarbeek bij elkaar voor een ontspanningsactiviteit; de boog kan immers niet altijd gespannen staan. Met elkaar verpozen ze dan enkele uurtjes op een aangename manier, waarbij ze graag het nuttige met het aangename verenigen; een beetje bijkletsen en nieuwe ideeën laten opborrelen. Dit keer wil de CDA-afdeling het thema leefbaarheid in verbinding brengen met natuur.


Mensen voelen zich graag thuis in de omgeving waar ze leven, wonen en werken. Dat vraagt om de aanwezigheid van scholen, dorpshuizen, winkels; dat vraagt om prettige woonwijken, goede mobiliteit en recreatiemogelijkheden. Een evenwichtige samenstelling van deze infrastructuur is daarvoor nodig; dan wordt het prettig wonen en leven in Laarbeek. Een hoge mate van leefbaarheid heeft te maken met zich thuis voelen in je omgeving.

De grond is schaars en dat vraagt om een verstandige verdeling tussen bedrijven- en woningbestemming, agrarisch gebied, wegen en fietspaden, recreatie en natuur. Juist van een plattelandsgemeente verwachten de burgers dat er bij de inrichting van de omgeving voldoende aandacht wordt geschonken aan de natuur. Maar dan wel in een harmonieus verband met de overige elementen van leefbaarheid. Dat gebeurt in Laarbeek ook. En men prijst zich gelukkig dat ze beschikken over prachtige natuurgebieden in en rondom alle vier de dorpskernen. De burgers mogen en kunnen ervan genieten. Zo wordt recreëren met de natuur verbonden. De CDA-afdeling dankt degenen die zich hiervoor inzetten: met name het Laarbeeks Landschap, het IVN, de Dorpsraden en meerdere ambtenaren ten gemeentehuize.

Zaterdag 3 oktober maken de leden van het CDA-Laarbeek nader kennis met het natuurgebied de Groene Long in Beek en Donk. De heer Jaap Wijdenes uit Beek en Donk, natuur- en vogelliefhebber, vertelt erover en begeleidt bij de wandeling. Zij komen om 14.30 uur bij elkaar in het Parkpaviljoen van de Muziektuin in Beek en Donk. Ook niet CDA-mensen, zij die geïnteresseerd zijn, worden van harte en zonder enige verplichting uitgenodigd. U dient zich dan wel aan te melden. Dat kan bij Jacques Kals , tel 0499-422903 of email jacqueskals@hetnet.nl, graag voor 29 september. Zij ontvangen u met koffie en wat lekkers. Iedereen is van harte welkom.