Afbeelding

Jeu de boules bij de Waterpoort

NULL

Jeu de boules bij de Waterpoort


Beek en Donk - De activiteitencommissie van de Waterpoort heeft voor het eerst een Jeu de boules toernooi gehouden voor de bewoners. Het toernooi wat afgelopen zondag werd gehouden op de banen aan het Rembrandtplein had veel aanmeldingen.


Daarom werd er met 3 personen per team gespeeld die elke keer met 2 jeu de boules ballen gooiden. Voor velen was het de eerste keer dat zij dit spel speelden. Maar enkele ervaringsdeskundigen hielpen deze mensen zowel met de spelregels als met de techniek. Het weer speelde ook erg goed mee en was prima. Ook was er veel publiek wat erg genoot van dit mooie spel en van de spelers. Na een wat aarzelend begin vooral van de nieuwelingen bij de eerste ronde werd er naarmate de tijd verstreek steeds fanatieker gespeeld. De tweede ronde gaf dan ook een heel ander beeld dan de eerste. Er werd beter gegooid en de vraag aan de scheidrechter om te meten nam dan ook toe. De gezelligheid leed daar niet onder, sterker nog naarmate de tijd verstreek werd het steeds joliger. Voor een hapje en een drankje stond het cateringbedrijf BePu klaar die het perfect voor elkaar hadden zodat niemand wat te kort kwam en iedereen liet zich de hapjes goed smaken. De laatste en derde ronde moest de beslissing brengen wie zich kampioen van de Waterpoort mocht gaan noemen.

Na de drie gespeelde rondes waren er drie personen gelijk geëindigd, deze vochten dat uit in de finale, die gewonnen werd door Harrie Raaijmakers met als tweede Riek van den Berg en als derde Puk Spierings. Al bij al een zeer geslaagd evenement wat zeker navolging zal krijgen.

Foto: Jeu de boules Waterpoort