3 X Brabants Kampioen jeugd St. Margaretha Gilde

NULL

3 X Brabants Kampioen jeugd St. Margaretha Gilde


Aarle-Rixtel – De Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden wedstrijden in vendelen, trommen, bazuinblazen en standaardrijden werden op zondag 20 september gehouden in Lage Mierde.


De organisatie was in handen van het St. Sebastiaangilde.
Om 12.30 uur opende de burgervader dit evenement op de plaatselijke voetbalvelden met in de nabijheid hun prachtige gildepaviljoen. Hierna werd voor het publiek een optocht met alle deelnemende gildebroeders gehouden, wat zoals altijd een mooi kleurrijk geheel vormt.

Onder toezicht van alle ouders van de jeugdvendeliers en jeugdtamboers, alsmede Gerard Leenders, Giedo van Stiphout en Rinie de Jong als begeleiders van de jeugd, werd er door deze gladiatoren flink gestreden om de felbegeerde titel Brabants Kampioen met bijbehorend zilveren schild.

Na deze wedstrijden werden om 18.30 uur de uitslagen met bijbehorende prijzen uitgereikt.
De jeugdleden kregen voor hun bewezen diensten allemaal een oorkonde.

Bij het onderdeel individueel vendelen jeugd 13 t/m 15 jr. mocht Pieter Smulders een 2e prijs af komen halen, wat een prima prestatie is gezien een deelnemersveld van 18 vendeliers. Met het groepsvendelen jeugd werd ook een prachtige 2e plaats behaald met de vendeliers Pieter Smulders, Tim van Stiphout, Niels van Stiphout Tim Kersten en Dirk Gijsbers. Een geweldige prestatie, wat zeker te danken is aan de vendelinstructeur Gerard Leenders. Proficiat.

Bij het individueel trommen op muziektrom jeugd mocht Teun Gijsbers het podium beklimmen en zijn 1e prijs op gaan halen wat dus resulteert als Brabants kampioen. Daan Kersten behaalde in de individuele klasse gildetrom jeugd een mooie 2e prijs. 1e in deze klasse en dus ook Brabants kampioen werd Teun van Wetten, wat een uitstekende prestatie is. Als klap op de vuurpijl werd net als 2 jaar geleden met de jeugdgroep gildetrom een prestatie van formaat geleverd door wederom Brabants kampioen te worden met als deelnemers Teun van Wetten, Tim van Stiphout, Daan Kersten, Jens van den Tillaar en Teun Gijsbers. Er werd dan ook meteen ge-appt naar de jeugdtamboersinstructeur Ed Vincent(welke verhinderd was) om aan de feestvreugde deel te nemen, dit omdat deze ook zijn bijdrage hieraan heeft geleverd.

Alle behaalde prijzen zijn in de vorm van een zilveren schild.

Allen van harte proficiat gewenst met deze geweldige prestatie, namens het bestuur en alle gildebroeders en zusters van het Sint Margarethagilde.