15-jarige opgepakt voor gooien van spullen van viaduct

NULL

15-jarige opgepakt voor gooien van spullen van viaduct


Beek en Donk/Gemert - De politie hield dinsdagochtend 29 september rond 9.00 uur een 15-jarige jongen uit Gemert aan op het politiebureau in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een aantal incidenten in Beek en Donk. Daar werden op 12, 13 en 14 september spullen vanaf een viaduct gegooid. De politie doet onderzoek naar de rol van de jongen bij deze incidenten.

De incidenten

Zaterdagavond 12 september rond 20.00 uur meldde een automobiliste die op de Broekdalerbaan reed dat ze zag dat enkele jongens iets naar beneden gooiden. Haar auto werd niet geraakt. Het is ook niet bekend wat er naar beneden werd gegooid.

Zondagavond 13 september rond 22.30 uur kwam bij de politie de melding van een bestuurster binnen dat kort daarvoor vanaf het viaduct een steen op haar auto was gegooid. Het dak was daardoor beschadigd geraakt. De vrouw was doorgereden en was niet gewond geraakt. Ze had enkele jongens op het viaduct zien staan.

Maandagavond rond 20.30 meldde een vrachtwagenchauffeur dat er een steen op zijn vrachtwagen terecht was gekomen. Ook die was vanaf het viaduct naar beneden gegooid. Het is onbekend of de wagen schade heeft opgelopen. De chauffeur zag ook enkele jongens op het viaduct staan.