Dames VV Mariahout aan kop

NULL

Mariahout - De dames van VV Mariahout zijn goed aan de competitie begonnen. Na 3 wedstrijden hebben ze het maximale aantal van 9 punten behaald en staan daarmee bovenaan in de competitie. Afgelopen zondag werd Boekel Sport VR2 aan de zegekar gebonden.

Onder een stralende zon begonnen de dames in hun nieuwe tenues, gesponsord door VLM van Lankveld Mariahout. Gezien de tegenstander ook in het geel speelde, was het noodzakelijk voor de scheidsrechter om een van de teams een ander kleur shirt te laten dragen. Boekel Sport was zo sportief om dit te doen (later moesten ze toch kleur bekennen).

De wedstrijd werd met enige spanning begonnen. Er waren wat omzettingen in de verdediging en die brengen altijd een risico met zich mee. Maar alle posities waren goed ingevuld en de dames van Mariahout kwamen steeds beter in hun spel. Nadat ze al enkele keren dicht bij een doelpunt waren, was het in de 19e minuut voor het eerst raak nadat Elke een strakke pass gaf op Marianne. Zij bedacht zich geen moment en met een droge schuiver zette ze de 1-0 op het scorebord. Toch kwam Boekel Sport 3 minuten later al op gelijke hoogte, 1-1.

In de 2e helft was het vooral de Mariahoutse spits Emy die de verdediging van Boekel Sport vaak te snel af was en oog in oog kwam met de keeper. Maar de paal of de goed spelende keeper waren telkens een sta in de weg. Na een uur spelen werd Mara er als extra spits ingezet. Zij wist in de 70e minuut de 2-1 te maken op aangeven van aanvoerster Marsha. Een bevrijdende goal, want in de 77e en 85e minuut wist Mara dit kunstje nog eens over te doen en bracht Mariahout naar een veilige 4-1 eindstand. Ze werd dan ook terecht verkozen tot 'Woman of the Match'. Komende zondag spelen de dames een uitwedstrijd, in en tegen Volkel.