Afbeelding

Buurtvereniging De Vijver viert 45-jarig bestaan

NULL

Buurtvereniging De Vijver viert 45-jarig bestaan


Beek en Donk - Dit jaar bestaat BV De Vijver 45 jaar. Een zeer actieve buurtvereniging waar jaarlijkse diverse activiteiten georganiseerd worden, zoals een paaswandeling/brunch, gezinsdag, gezinsuitje, darten, Sinterklaas, workshops en ook de Laarbeekse Wandeltochten worden door deze vereniging georganiseerd. In januari werd een feestcommissie samengesteld die gedurende het jaar bezig geweest zijn een mooi programma in elkaar te zetten.


Afgelopen weekend was het dan zover, het 45-jarig bestaan van de buurtvereniging werd gevierd. De organisatie had gekozen voor een thema voor het hele weekend, namelijk Tiroler Fest. Vrijdagavond om 20.00 uur werd het feest geopend door de voorzitter waarna ze begonnen aan de greppeltocht. Vele groepen werden met auto’s weggebracht en gedropt, waarna ze de weg terug naar de tent moesten vinden waarbij ze niet gevonden mochten worden door zoekers. Toen alle groepen terug waren, werden er nog bratwursten gebakken en rond 1.00 uur werd de avond afgesloten.

Zaterdagochtend om 10.30 uur werd iedereen weer op het Sijsjesplein verwacht waar gestart werd met de Bratwurstspiele. Dit waren ca. 10 spelen die je als team (van 2 personen) moest uitvoeren. Had je tijd over dan kon je verder met Crazy 45: 45 opdrachten die varieerden van: eet een ui, klim in een lantaarnpaal, voer elkaar geblinddoekt pudding, maak een ring en vraag iemand ten huwelijk, tot doe een goocheltruc, enz. Erg leuke opdrachten waar alle deelnemers fanatiek mee aan de slag gingen. Rond 12.00 uur was er een pannenkoekenlunch geregeld. Na afloop van de Bratwurstspiele was er een BBQ. Deze duurde tot 19.30 uur, waarna iedereen even naar huis kon gaan om zich om te kleden voor de feestavond, die in Tiroler stijl was en waar bijna iedereen verkleed aanwezig was. Ook daar weer volop gezelligheid; er werd flink gedanst en meegezongen en ook deze avond was een groot succes.

Ondanks dat het feest laat was geworden was iedereen zondagochtend om 10.30 uur weer aanwezig op het Sijsjesplein bij de tent om mee te doen aan het pyjama-ontbijt. Veel buurtleden waren inderdaad in pyjama, badjas of iets dergelijks. Men begon niet meteen aan het ontbijt want de organisatie had bedacht dat ze eerst een soort ochtendgymnastiek gingen doen. Iedereen moest zich verspreiden over het Sijsjesplein en met zijn allen hebben ze een dansje met oefeningen meegedaan. Daarna in polonaise de tent in waar een uitgebreid ontbijtbuffet klaar stond en er werden lekkere eitjes gebakken. Aan het einde van de ochtend was de prijsuitreiking van alle activiteiten en ook werden de leden van de feestcommissie in het zonnetje gezet door de voorzitter om hun te bedanken voor het geweldige weekend wat ze georganiseerd hadden. Daarna kon iedereen nog een drankje pakken en nog wat nakletsen, wat uiteindelijk nog de hele middag geduurd heeft en de BBQ weer werd aangestoken. Het was een fantastisch weekend en ook dit weekend bleek weer dat de buurtvereniging na 45 jaar nog steeds een zeer actieve en levendige buurt is waar buurtleden het gezellig vinden om samen iets te ondernemen. Over 5 jaar gaan ze dit zeker weer overdoen.

Foto: Feest bij buurtvereniging de Vijver