Afbeelding

Expositie Evert Slegers in

NULL

Expositie Evert Slegers in ’t Oude Raadhuis


Beek en Donk - De Helmondse schilder Evert Slegers staat vooral bekend vanwege zijn stille, mensloze winterlandschappen, droombeelden van het oude Brabantse land. Hij leek zich daarbij verre te houden van de abstractie. Maar de bezoeker die nu door Het Oude Raadhuis in Beek en Donk dwaalt, ziet veelal abstracte werken.


De nieuwe werken van Evert Slegers vragen om aandacht, niet op een opdringerige manier maar eerder op een bescheiden wijze. Ze hebben iets te zeggen. Niet met woorden maar met hun indringende sfeer zijn het allemaal getuigen van stil schilderplezier, van rust, van evenwicht en van innerlijke vrede. Het zijn gefluisterde gedichten over een wereld, ver weg van de dagelijkse wereld van onrust, geweld en ellende.

Is de Helmondse schilder daarmee veranderd? Nee, want in zijn sneeuwlandschappen legde hij dezelfde sfeer. Nu heeft hij zijn Brabantse droomwereld verlaten en is aangeland in een nieuwe, universele droomwereld. Dat is een wereld met ongekende mogelijkheden.

Naast abstracte werken laat Evert Slegers een selectie van zijn oudere werk zien. De bezoeker kan tevens het boek ‘Evert Slegers, stilte in verf’(geschreven door dr. Ger Jacobs) inzien en kopen.

De tentoonstelling is van 3 tot 25 oktober elke zaterdag en zondag te bezoeken tussen 14.00 en 17.00 uur in ’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8 te Beek en Donk. Kijk ook op www.oudraadhuis.nl of bezoek de Facebookpagina: T Oude Raadhuis (Beek en Donk).

Foto: Evert Slegers