Buurtendag bij Scouting Beek en Donk

NULL

Buurtendag bij Scouting Beek en Donk


Beek en Donk - Scouting Beek en Donk heeft zich op zondag 27 september gepresenteerd tijdens Buurtendag. Tijdens deze mooie, zonnige dag kon men kennis maken wat Scouting Beek en Donk allemaal doet. Op het kampvuur kon men brood en popcorn bakken. Daarnaast werd het zelf gepionierde parcours door de bossen vaak beklommen.


De blokhut kon van binnen bekeken worden en de uitsmijter was de 10 meter hoge klimtoren. Iedereen kon deze toren beklimmen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Vele kinderen kwamen vaak terug om nogmaals de toren te beklimmen. De scouting heeft genoten van deze dag en ze hopen dat Beek en Donk ook genoten heeft van de scouting vereniging.

In het weekend van 16, 17 en 18 oktober 2015 vind de jota-joti plaats (zie www.jota-joti.scouting.nl). Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet. Ook staat de JOTA-JOTI bekend als communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Scouts kunnen daarnaast bezig zijn met techniek tijdens dit weekend. Een populaire activiteit is het solderen van elektronica bouwpakketjes. Ook het bouwen van een JOTA-toren is een voorbeeld waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit. Indien u dit graag wilt komen bekijken bent u welkom. De tijden waarop u welkom bent worden nog bekendgemaakt.