Afbeelding

Scholenproject bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Scholenproject bij Badminton Club Lieshout


Lieshout - Om de jeugd van Laarbeek kennis te laten maken met de leuke sport die badminton is, is de vereniging een scholenproject op aan het zetten. Binnenkort worden de eerste lessen verzorgd bij ‘Basisschool de Sprankel’ en bij de Mariabasisschool’, beide in Lieshout.


Kennismaken
Al langere tijd probeert Badminton Club Lieshout de jeugd van Lieshout te motiveren om meer te gaan doen aan sport. Uiteraard wil de vereniging aan de jeugd laten zien dat badminton dan een heel mooie sport is om te gaan doen. Het is immers een snelle, actieve sport die op alle niveaus beoefend kan worden. Van beginnende recreant tot professionele wedstrijdspeler. En, ook voor leeftijden zijn er nauwelijks grenzen om de sport te beoefenen. Vanaf zo’n 7 jaar kan gestart worden met de sport en je kunt het blijven doen, zelfs tot op zeer gevorderde leeftijd. Het oudste lid van Badminton Club Lieshout wordt deze maand 78 (!) jaar en badmintont nog volop mee. Sterker nog: vorig jaar speelde hij nog mee in de competitie.

Scholenproject
Inmiddels zijn er goede en duidelijke afspraken gemaakt met de beide basisscholen om en kennismakingsles te verzorgen voor de groepen 5 t/m 8. Voor die jeugd gaat Badminton Club Lieshout een complete les verzorgen met als opzet deze jeugd kennis te laten maken met badminton. De les wordt verzorgd door een gediplomeerd badmintonoefenmeester (die tevens in het bezit is van een EHBO diploma). Verder wordt hij ondersteund door een aantal vrijwilligers. De les duurt zo’n 50 minuten en bevat een warming-up gedeelte, uiteraard een badminton gerelateerd stuk en een cooling-down gedeelte, gevolgd door een stukje evaluatie en spelbeleving. Uiteraard kan de jeugd ook een écht spelletje badminton spelen, waardoor ze nog beter kennis kunnen maken met deze leuke sport.

Rabobank inloopdagen
Eerder heeft de jeugd van Laarbeek al een andere kans gehad om kennis te maken met Badminton Club Lieshout. Tijdens de Rabobank Inloopdagen, die onder andere gehouden zijn tijdens de ‘week van het badminton’, zijn er al diverse kinderen komen kennismaken. Overigens zijn er niet alleen kinderen gekomen, ook volwassenen hebben de kans aangegrepen om een keer gratis mee te komen spelen. Dankzij de ondersteuning van Rabobank Peel Noord was dit aan het begin van het seizoen mogelijk. Ook hebben er diverse ‘probeerders’ gebruik gemaakt van het kennismakingsabonnement, waardoor zij voor slecht €2,50 mee kunnen spelen tot aan de herfstvakantie. Uiteraard ontwikkelt Badminton Club Lieshout ook voor de deelnemers aan het scholenproject een mooi kennismakingsabonnement, waardoor ook deze jeugd de kans krijgt om de eenmalige les, voor een luttel bedrag, uit te breiden naar een aantal keren écht mee-badmintonnen bij een échte vereniging.

Foto: Vrijwilliger van het eerste uur, Albert van Gend poseert mooi bij de aankondiging van de ‘Week van het Badminton’ waar de Rabobank inloopdagen in zijn gevallen