Afbeelding

Lezing bij IVN Laarbeek over mysterieuze vogeltrek

NULL

Lezing bij IVN Laarbeek over mysterieuze vogeltrek


Laarbeek - Martien Helmig, lid van KNNV Eindhoven en van IVN Veghel, verzorgt op donderdag 15 oktober een lezing over Mysterieuze Vogeltrek. De lezing vindt plaats in het clubgebouw van het IVN aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel. Komende vanaf Aarle-Rixtel is dit vanaf de kom van Aarle-Rixtel de eerste zandweg rechts achter het volkstuincomplex. De lezing is gratis.


Vogels trekken, uit deze omgeving trekt de ene soort weg naar zuidelijke streken en de andere komt uit noordelijke. Veel soorten vertrekken, terwijl andere exemplaren van dezelfde soort hier overwinteren. Sommige soorten trekken helemaal niet, zwerven hooguit wat. Wat beweegt die beesten? Waarom trekken ze en waarheen? Hoe weten ze hoe en waarheen ze moeten vliegen? Welke route kiezen ze? Wat weet de mens van vogeltrek?

Aan de hand van waarnemingen en onderzoeken kunnen hooguit wat tipjes van de sluier worden opgelicht. In de lezing worden al de genoemde aspecten aangestipt. Voor zover er ten minste iets over bekend is, want mysterieus is het. En dat mag het ook wel een beetje blijven.

?Foto: Vogeltrek