Afbeelding

Concerte a Due van ODE Laarbeek met Seniorenorkest Lieshout

Muziek

Concerte a Due van ODE Laarbeek met Seniorenorkest Lieshout


Laarbeek - ODE Laarbeek geeft samen met Seniorenorkest Lieshout op zaterdag 10 oktober om 20.00 uur een concert in Muziekcentrum ‘t Anker, Pater Vogelsstraat 39 te Beek en Donk. De toegang is gratis.


Tot op hoge leeftijd zo lang en zo goed mogelijk muziek blijven maken, dat was de doelstelling van het seniorenorkest bij de oprichting in 1994. Gelukkig is het dat nog steeds en daarnaast staat ook gezelligheid bij het muzikale gezelschap hoog in het vaandel. Het seniorenorkest Lieshout is een onderdeel van Harmonie Sint Caecilia. Het seniorenorkest staat onder leiding van Piet van Neerven. Piet is al vanaf zijn jongensjaren actief in de muziek. In 1950 is hij zijn intensieve muziekcarrière begonnen bij Harmonie Oefening en Uitspanning in Beek en Donk. Trompet spelen was zijn grote passie. Op latere leeftijd is hij gaan dirigeren.

ODE Laarbeek staat onder leiding van Theo Lokin en is met 40 muzikanten een volwaardig orkest geworden. De dirigent werkt hard aan een goede toonvorming, dynamiek en een goed samenspel en dat begint langzamerhand zijn vruchten af te werpen. Het repertoire, bestaande uit klassieke werken, swing en ballade, vernieuwd zich voortdurend zodat we op elk concert in het Anker nieuwe stukken kunnen presenteren en ook in dit concert is dat het geval waaronder het bekende lied ‘Tonight’ uit de Westside Story van Leonard Bernstein in een arrangement van de dirigent.

Wilt u op de hoogte blijven van het doen en laten van het orkest, dan kunt u hen vinden op Facebook.

Foto: ODE Laarbeek