Afbeelding

Paddestoelenwandeling in de Grotelse Heide

NULL

Paddestoelenwandeling in de Grotelse Heide


Laarbeek - Het IVN Laarbeek begint op zondag 11 oktober vanaf 10.00 uur met de paddestoelenwandeling. De gezusters, die zo goed thuis zijn in dit gebied, gaan dit, gesteund door enkele andere ervaren IVN-gidsen, proberen. In de Grotelse Heide is er van alles te zien. Zo’n schitterende variatie van landschappen is alleen landschappelijk al mooi om te beleven.


Heide, naaldbos, droog loofbos met berken en zomereiken, nat loofbos met zwarte els en es en hier en daar ’n schietwilg, cultuurgrasland, soortenrijk grasland, halfnat heide-grasland, akkerland, kapvlakten en andere zijn hier in al hun diversiteit te bewonderen. Als je dan ook nog op de natuur let, is het hier minstens zo fascinerend als in een ver buitenland. En deze ervaring kost u helemaal niks.

Deze keer valt de nadruk meer op de paddestoelen, maar ook over andere natuurverschijnselen kunt u uw vragen stellen. Op dit moment staan er in de Grotelse Heide ontzettend veel soorten russula's, berkenboleten, diverse melkzwammen, en ook enkele compleet nieuwe vondsten zoals de donzige melkzwam, de gele ringboleet, en de bruine bekerzwam.

De wandeling begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. De start van de wandeling is bij de parkeerplaats naast Grotels Hof, Grotel 5, te Bakel .Tot ziens op deze zondag 11 oktober, waarop men weer de kans heeft op een heel bijzondere natuurbeleving.

Foto: Paddestoel