Veel activiteiten bij KBO Mariahout

NULL

Veel activiteiten bij KBO Mariahout


Mariahout – Bij KBO Mariahout worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo zijn er kaartavonden op 8 en 22 oktober. Deze worden gehouden bij de Pelgrim. Men kan hier rikken en jokeren. De prijzen zijn allemaal levensmiddelen.


Inloop
Elke week is er een inloop waar men binnen kan lopen voor een praatje. De koffie en thee staan hier klaar. De inloop is elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Wokken

Op 22 oktober gaan ze wokken bij de Wok in Mariahout. Degene die zich hiervoor aangemeld hebben dienen om 17.50 uur aanwezig te zijn bij de Wok. De kosten bedragen €17,50 per persoon.

Voorlichting dementie
De VBOB komt op 17 november drie keer voorlichting geven in Laarbeek over dementie. De VBOB organiseren deze voorlichtingsbijeenkomsten op verzoek van de provincie voor alle belangstellenden die te maken hebben met dementie. Zij richten zich met name op ouderen en hun omgeving. Het programma duurt in totaal twee uur. Het begint met een PowerPoint en een film om informatie te geven over de vragen: Wat is dementie? Hoe is het verloop van de ziekte? Wat kun je eraan doen? Bij wie kun je terecht?

Na de informatie is tijd gereserveerd voor vragen uit de zaal. Antwoorden komen van een panel met deskundigen zoals huisarts, casemanager zorg, dorpsondersteuner, Alzheimer Nederland etc. Uitnodigingen worden verstuurd naar de afdelingen van de KBO en de seniorenraad.

Voor inwoners van Mariahout en Lieshout: 10.00 – 12.00 uur in Dorpshuis Lieshout
Voor inwoners van Beek en Donk: 14.00 – 16.00 uur in het Ontmoetingscentrum
Voor inwoners van Aarle-Rixtel: 19.00 – 21.00 uur in MFC De Dreef

Natuurlijk bent u ook welkom in een van de andere plaatsen op 17 november als die tijd en die plaats u beter uit komen.

Fietsvakantie 2016
De opgave voor de fietsvakantie 2016 loopt voorspoedig. Er zijn nog enkele kamers over.

Bloemschikken.
Leden van de KBO kunnen op 11 november weer bloemschikken. De kosten zijn €15,00 per persoon incl. koffie/thee. Dit is om 13.30 uur in het Buurthuis.

Welfare Mariahout
Elke maandag van 13.30 tot 15.30 uur zijn er ongeveer 25 dames bezig om de mooiste dingen te maken o.a. breien, haken, borduren en knutselen en om gezellig te buurten onder het genot van een kopje koffie/thee. Als u graag iets gebreid wil hebben kom gerust eens langs op maandagmiddag in het Buurthuis.

Ontspanningsgroep KBO Mariahout
Om hun Ontspanningsgroep op peil te houden hebben zij momenteel een tekort aan mannelijke spelers. Welke mannen willen deze groep komen versterken?  Ook vrouwen die een grote inbreng kunnen leveren zien zij ook gaarne tegemoet. U kunt ook eens komen kijken op een van hun repetitiemiddagen. Voor aanmelden en informatie: Kees de Jong, tel. 0499-422819 of Harrie Bekx, tel. 0499-421613.