Afbeelding

Sint Servatiusgilde Lieshout aan het Bok bier

NULL

Sint Servatiusgilde Lieshout aan het Bok bier


Lieshout- Het Sint Servatius Gilde stond maandag 5 oktober om 18.00 uur klaar bij het Bavaria Brouwerijcafé te Lieshout om acte de présence te geven bij gelegenheid van het aanslaan van het eerste vat Bok bier.


Al was het vroeg op de avond, de meeste Gildebroeders waren aanwezig om dit jaarlijks terugkerend evenement bij te wonen. Nadat Pater Westers het vat had gezegend, bracht het Gilde een vendelgroet voor alle aanwezigen. Toen was het tijd om het vat aan te slaan, door middels een houten hamer, werd een ferme klap tegen de tapkraan gegeven, waarna het kostelijk gerstenat rijkelijk vloeide. Het bier smaakte voortreffelijk, zo ook de hapjes die werden geserveerd. Hoofdman Toon Gevers zag kans om het laatste glas uit het vat te wringen. Daarna werd er in het café nog flink nagepraat.

Zaterdag 26 september bracht het Gilde een bezoek aan het parkje achter het wooncentrum Franciscushof te Lieshout waar een aantal buurtgenoten een kruis hadden geplaatst wat lang geleden op het kerkhof had gestaan. Na inzegening door Pater Wester werd er door het Gilde nog een vendelhulde gebracht, wat door de omstanders zeer werd gewaardeerd.

Hierna moest het Gilde snel vertrekken want ze hadden nog een vendelhulde te brengen bij Familie van de Broek in verband met hun gouden bruiloft. Na de vendelhulde was het Gilde blij verrast. Cor overhandigde aan de voorzitter een zilveren schild als aandenken aan deze dag. Hij vertelde, dat hij een traditie voort wou zetten, want zijn vader had 30 jaar geleden ook een schild geschonken ter ere van zijn 50-jarig huwelijksjubileum.

Foto: Hoofdman Toon Gevers bij het ledigen van het vat bokbier