Afbeelding

Vol programma voor Lieshoutse seniorenvereniging

NULL

Vol programma voor Lieshoutse seniorenvereniging


Lieshout – De Lieshoutse seniorenvereniging heeft de komende tijd een vol programma. Zo zijn er onder meer een kienavond, museumbezoek, workshop bloemschikken, filmcyclus, rondleiding in het ziekenhuis en een feestelijk orgelconcert.


Museum Plus Bus
Seniorenvereniging/KBO Lieshout is dit jaar weer uitgenodigd mee te doen met de Museumplusbus.. De bus gaat op dinsdag 13 oktober naar het Cobra Museum in Amstelveen. De Museum Plus Bus is uitsluitend bedoeld voor mensen van 70 jaar en ouder en voor mensen die dat museum zelfstandig niet meer kunnen bezoeken. Ook mensen met een rollator of in een rolstoel kunnen mee. De Museum Plus Bus is om 8.15 uur bij het Dorpshuis en vertrekt daar om 8.45 uur.

Workshop bloemschikken
De workshop bloemschikken begint al bijna een traditie te worden. Bloemist Ralf gaat op dinsdag 20 oktober met de bloemenliefhebbers aan de slag voor het maken van een herfststuk. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de Inloop. De kosten bedragen €23,50, inclusief alle materialen en koffie. Locatie is het Dorpshuis, aanvang 19.00 uur. De datum voor de kerstworkshop is ook bekend: 8 december.

Filmcyclus
De nieuwe filmcyclus van de vier ouderenverenigingen uit Laarbeek gaat op dinsdag 3 november van start met ‘Jagten’, een film uit 2012 van Thomas Vinterberg. Deze film vertelt het verhaal over een onderwijzer die beschuldigd wordt van seksueel misbruik. De cyclus bestaat uit vier films die allemaal ingeleid en nabesproken worden door de filosoof Philip Verdult. Het thema van dit jaar is: Weer in het reine komen. Alle voorstellingen zijn in het Dorpshuis van Lieshout. Aanvang half twee. De kosten van de hele cyclus bedraagt €25,00 of €7,00 per film. Inclusief koffie of thee.

Rondleiding Elkerliek
‘Achter de schermen’ is het thema van een rondleiding die de Lieshoutse senioren in het Elkerliekziekenhuis in Helmond gaan doen. Ook wordt er een film over het ziekenhuis vertoond. De excursie is op woensdag 4 november, aanvang half twee. Informatie en aanmelden bij de Inloop.

Orgelconcert
Om vast in de agenda te noteren: feestelijk orgelconcert in het kader van het Floris van der Putt-jaar. Op zondag 15 november biedt Seniorenvereniging/KBO Lieshout dit concert aan aan alle belangstellenden. Het orgel zal worden bespeeld door Gerard Hafkenscheid, organist en dirigent van de Cantorij in Oirschot. Locatie Sint Servaaskerk Lieshout, aanvang 15.30 uur.

Inloop
De Inloop is elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur en ’s avonds van 19.00 tot 20.00 uur in het Dorpshuis van Lieshout. Kom eens binnenlopen om kennis te maken met een actieve seniorenvereniging. De koffie staat klaar!

Foto: Genieten van varen en landschap tijdens de tiendaagse reis naar Kroatië van 16 tot 25 september