Verdiende overwinning ASV'33 in Mierlo

NULL

Aarle-Rixtel - ASV’33 heeft drie belangrijke punten bij kunnen schrijven middels een dik verdiende overwinning in Mierlo op voetbalvereniging Mifano.

Al in de 2e minuut was ASV’33 dicht bij de openingstreffer, Thijs van Uden was voor de eerste keer de verdediging van Mifano te snel af, maar zijn voorzet mistte precisie. ASV’33 was in de eerste helft de bovenliggende partij maar wisten niet met de geboden kansen zodanig om te gaan om een verdiende voorsprong te nemen. Thijs van Uden was voor de verdediging een ware plaaggeest, meerdere malen wist hij zijn tegenstanders op snelheid te kloppen, maar de laatste pass was even zoveel keren net niet goed genoeg. Ook een schot van dezelfde Thijs van Uden ging rakelings over het Mierlose doel. Pas vijf minuten voor rust kreeg Mifano haar eerste echte goede kans, maar de kopbal van de Mifano aanvaller ging over het doel. De rust brak aan met de bekende brilstand.

Na de rust was het Mifano dat meteen een goede mogelijkheid kreeg om de score te openen, maar ook deze werd om zeep geholpen. Direct hierna had Ronny Heijmans uit een hoekschop met een kopbal een goede mogelijkheid, maar ook hier ontbrak de precisie. In de 62e minuut pakte ASV’33 dan toch de verdiende voorsprong, Rene de Vries bediende de snelle Thijs van Uden op maat en zette hem vrij voor de doelman van Mifano, en met een harde schuiver bracht hij de 0-1 op het scorebord. Na dit doelpunt had Mifano een minuut of tien een klein veldoverwicht, maar de verdediging van ASV’33 gaf geen krimp. Ook Mark Smits was nog dicht bij een treffer, maar zijn schot ging rakelings over het doel van Mifano. In de 85e minuut werd de wedstrijd beslist, een schitterende aanval waarbij Ronny Heijmans met een slim hakballetje Rene de Vries aanspeelde, en ook hij rondde schitterend af 0-2.

In de slotfase van de wedstrijd kregen nog twee A-spelers speelminuten. Michiel v.d. Steen gaf zijn debuut in het vaandelteam extra glans door in blessuretijd ASV’33 op mooie wijze naar een 0-3 overwinning te tillen. Een prima overwinning van ASV’33 en de tweede op rij, van het op dit moment toch door blessures geplaagde elftal.

Aanstaande zondag krijgt ASV’33 de eerste van de twee Limburgse verenigingen in deze competitie, Ysselsteyn, op bezoek.

Opstelling ASV’33: Rob Renders, Sander vd Waarsenburg, Peter Raymakers (80e Thomas Dekkers), Bart Wilms, Pim Dubois. Kai Vervoort, René de Vries, Teun v Asten, Thijs v Uden (87e Michiel vd Steen), Ronny Heijmans, Mark Smits.