ELI en Boerdonk delen de punten

NULL

Boerdonk/Lieshout - In een erg aantrekkelijke wedstrijd is ELI er niet in geslaagd om 3 punten mee naar Lieshout te nemen.

In de gelijkopgaande 1e helft kwam Boerdonk na 10 minuten onverwacht op voorsprong door Roy Swinkels, die niet ingrijpen van de ELI-defensie afstrafte. ELI kwam in de 18e minuut tot de eerste vloeiende aanval door Willem Jan van de Brink, die zijn man uitkapte, maar de bal juist langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Na een half uur viel dan toch de gelijkmaker. Sem Steenbakkers speelde zich vrij en stelde Willem Jan van de Brink in staat om de bal binnen te tikken. ELI ging op zoek naar de 1-2, maar zowel Sem Steenbakkers als Bram Donkers misten het doel. Na 40 minuten benutte spits Tim van Alphen een strafschop, die de goedfluitende scheidsrechter Lemmens toekende na ongelukkig hands in het beruchte gebied, 2-1 in het voordeel van Boerdonk. ELI kwam voor rust nog op gelijke hoogte. De opgestoomde Thimos Politis wist een corner te verdienen voordat hij geblesseerd uitviel. Uit deze corner wist opnieuw Willem Jan van de Brink doel te treffen, 2-2. Nog in blessuretijd van de 1e helft leek ELI op 2-3 te komen, maar de gebroeders Hollanders zagen hun kopbal beide keren rakelings langs gaan.

Na rust drong ELI Boerdonk op eigen helft terug en leek het 3e doelpunt een kwestie van tijd; zeker toen de Boerdonk-doelman geblesseerd zijn plaats onder de lat moest afstaan aan de 17-jarige spits Tim van Alphen. Deze groeide echter uit tot man van de wedstrijd door met handen en voeten alle ballen tegen te houden. Ook faalden de ELI-voorwaartsen vaak in de afwerking of vonden een been van een Boerdonk-verdediger op hun weg.

In de slotfase ontsnapte ELI nog aan een nederlaag toen Boerdonk de bal in het doel wist te werken bij een snelle counter, maar de bal zou eerder over de achterlijn zijn geweest.

Door dit puntenverlies kan ELI niet aanhaken bij de kop van de ranglijst. Zondag krijgen de Lieshoutenaren op eigen veld de mogelijkheid om kampioenspretendent MULO te achterhalen.