VV Mariahout blijft aan kop

NULL

Mariahout - VV Mariahout, gesponsord door Auto Corsten en Harold Vereijken Gereedschappen en Verhuur, wist zondag een knappe uitoverwinning te boeken op S.V. Brandevoort. Door het opnieuw bijschrijven van 3 punten blijft het vaandelteam van VV Mariahout op de eerste plaats staan.

Mariahout begon ontzettend sterk aan de wedstrijd tegen S.V. Brandevoort. In de 6e minuut werd Michel Leenders weggestuurd en hij liet de hele verdediging van Brandevoort zijn hielen zien en rondde tevens doeltreffend af. Helaas floot de prima leidende scheidsrechter Iven voor een overtreding gemaakt door Tim Barten, die oud-PSV speler Danny Koevermans lichtjes vasthield.

Even daarna was het Dennis Veldpaus die de achterlijn haalde en de bal goed terug legde op de inkomende Michel Leenders, die dit keer de bal net over het doel schoot. Brandevoort brak zo nu en dan gevaarlijk uit en dat leidde in de 13e minuut tot een knap doelpunt van Zohir Elmaach, die vanuit de tweede paal een voorzet binnenschoot: 1-0.
Mariahout creëerde daarna tal van mogelijkheden maar liet het na om de trekker over te halen. Steeds was doelman Mennen van Brandevoort een sta-in-de-weg. Net voor rust ontving Joris Kox van Brandevoort direct rood na een charge op Michel Leenders. Toch bleef de stand voor rust ongewijzigd staan op 1-0 voor de thuisploeg.

In de 2e helft bleef Mariahout doordrukken om de gelijkmaker te forceren. Dit leidde in de beginfase van de 2e helft echter niet tot echte doelkansen, meestal omdat de eindpass niet zorgvuldig genoeg was. Toch kwam Mariahout in de 74e minuut op gelijke hoogte met Brandevoort. Invaller Freek Habraken had een prachtvoorzet op goalgetter Tim Barten, die knap tegendraads binnenkopte: 1-1.

Brandevoort liep op zijn laatste benen en toen een tweede speler rood kreeg moest Brandevoort met 9 man verder. Een doelpunt van de Marianen kon nu niet lang meer uitblijven. Martijn van der Linden, die erg verdienstelijk inviel, zette twee spelers van Brandevoort op het verkeerde been en zijn voorzet werd binnengetikt door wederom Tim Barten. Tim kwam goed voor zijn directe tegenstander en rondde bekwaam af: 1-2. Deze achterstand was voor Brandevoort het startsein om alles of niets te gaan spelen. Libero Danny Koevermans werd naar voren gestuurd en dat leidde tot een aantal hachelijke momenten rond het doel van Mariahout. Gelukkig bleef de achterhoede van Mariahout erg rustig, dus verder dan een ongevaarlijk kopballetje van Koevermans kwamen de mannen uit Brandevoort niet.