Lezing KBO Lieshout: 'Gelukkiger ouder worden'

NULL

Lezing KBO Lieshout: 'Gelukkiger ouder worden'


Lieshout – Wim van Kreij verzorgt op woensdagmiddag 21 oktober om 14.00 uur een lezing bij de KBO Lieshout over ‘gelukkiger ouder worden’.


Ouder worden met een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid, dat wil iedereen. Maar om - ondanks beperkingen - gelukkig te zijn is een uitdaging. Het is bekend dat de mens in belangrijke mate zelf de vitaliteit van lichaam en geest kan beïnvloeden. In Amerikaanse onderzoeken is vastgesteld dat gelukkige mensen gemiddeld 10 jaar ouder worden en zij hebben ook minder zorg nodig.

De schrijver van het boek ‘Gelukkiger ouder worden’, Wim van Kreij, draagt een groot aantal praktische ideeën en tips aan die hierbij behulpzaam kunnen zijn. Door positief te blijven denken kun je er zelf aan meewerken om op een prettige manier ouder te worden. Positief denken kun je zelf leren. Wim van Kreij volgde HBO-opleidingen sociaal-cultureel opbouwwerk en is werkzaam geweest in het onderwijs en als directeur Regionale Stichting voor Samenlevingsopbouw in Noord-Limburg. In 1983 startte hij een eigen organisatie- en adviesbureau en was zeer betrokken bij allerlei vormen van ouderenwerk. Hij was voorheen voorzitter van de Seniorenraad in Sint-Oedenrode en adviseur van LOIS Nederland.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Werkgroep Educatie van KBO Lieshout– werkgroep Gezondheidsvoorlichting Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout – ViERBINDEN in het Dorpshuis van Lieshout. Toegang is gratis voor belangstellenden.