Lifestyle center Laarbeek vanaf heden erkend Fit!vak Preventiecentrum

Sportnieuws

Lifestyle center Laarbeek vanaf heden erkend Fit!vak Preventiecentrum


Beek en Donk – Lifestyle center Laarbeek kan vanaf nu als enige in de directe omgeving een veilige sportomgeving bieden aan mensen met diabetes, chronische aandoeningen of overgewicht. Ze zijn namelijk sinds kort erkend Fit!vak Preventiecentrum.


Huisartsen en eerstelijns professionals adviseren mensen met diabetes, chronische aandoeningen of overgewicht dan ook steeds vaker om (meer) te gaan bewegen. Dat doen ze alleen als ze ervan overtuigd zijn dat de sportaanbieder waar ze naar verwijzen, de juiste zorg kan leveren en de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken. Lifestyle center Laarbeek kan die kwaliteit bieden. Als enige Fit!vak Preventiecentrum in de directe omgeving garanderen zij een veilige sportomgeving waar men op maat kan sporten met instructeurs die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met diabetes, overgewicht, niet aangeboren hersenletsel of een andere chronische aandoening. Niet iedere sportaanbieder heeft de kennis en ervaring om deze groep mensen verantwoord te trainen en begeleiden. Fit!vak Preventiecentra kunnen die kwaliteit wél bieden. Zij gaan een stapje verder dan de reguliere dienstverlening in de meeste fitnesscentra.

Lifestyle center Laarbeek ontvangt tevens het certificaat hersenletsel
Een jaar na de lancering van het project Meet me @ the Gym van de Edwin van der Sar Foundation en Hersenstichting Nederland hebben de eerste Fit!vak preventiecentra het keurmerk Hersenletsel behaald. Dit keurmerk biedt mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase een sportprogramma op maat bij erkende fitnesscentra in Nederland. Lifestyle center Laarbeek is vanaf vandaag ‘officieel’ toegankelijk voor mensen met hersenletsel. De fysiotherapeuten en instructeurs van Lifestyle center Laarbeek zijn na een intensieve training opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn voor mensen met hersenletsel. Het project voorziet verder in een jaarlijkse bijscholing van de fysiotherapeuten en instructeurs.