Afbeelding

Vader en zoon Bosmans pakken titel

Sportnieuws

Vader en zoon Bosmans pakken titel


Beek en Donk - Bijna was het ooit gelukt dat vader en zoon een koningskoppel konden vormen van zowel de jeugd en van de senioren. Peter Beerens kon op de slotdag in 2010 koning worden van HSV Het Geduld samen met zijn zoon Danny Beerens. Helaas moest hij toen de winst in de laatste wedstrijd aan zijn zwager Ad Vlemmings laten, maar vijf jaar later kwam er weer zo’n scenario.


Vader Ronald Bosmans stond op de laatste competitiedag bovenaan en zoon Teun was al niet meer in te halen door de concurrentie, dus die had de titel al in handen. Slechts een paar vissers konden Ronald nog van de titel afhouden, waaronder Peter Beerens, die op dat moment tweede stond met maar twee punten achterstand. Kon hij net als Vlemmings toen ook roet in het eten gooien? Hoe spannend was het voor hen die laatste dag. Maar Ronald was niet uit het veld te slaan en greep met grote overmacht de verdiende koningstitel en dat samen met zijn zoon Teun. Teun was heel gelukkig met zijn titel en was blij dat hij die titel dit jaar nog kon verzilveren want volgend jaar gaat hij zijn intrede maken in de seniorencompetitie en ze wensen hem daarbij heel veel succes. Ook vader Ronald stond te glimmen op het ereschavot met een grote glimlach. Het geluk straalde van zijn gezicht af, met vochtige oogjes zei hij: “Ik ben zowat mijn hele getrouwde leven een onderdaan geweest omdat mijn vrouw Connie ooit is een keer in het verre verleden Koningin is geworden bij het schieten en dat heb ik tot het heden altijd aan moeten horen, nu hebben we de scepter overgenomen en Teun en ik gaan het eens een heel jaar er flink van nemen, dus Connie wees voorbereidt en ben vooral heel lief voor je mennekes”.

Op de tweede plaats kwam Ronald Mastbroek, die alsnog op de valreep Peter Beerens passeerde, die op zijn beurt maar nipt derde werd. Hij wist Peter Vogels net achter zich te houden in het algemeen klassement. De achtste en laatste competitiewedstrijd werd overigens gewonnen door Daan van Dartel, die daardoor ook nog wat plaatsjes wist te stijgen in het klassement.

Foto: De winnaars van de koppelwedstrijd, Henk Steegs (l) en Riny van de Elzen (r)