Afbeelding

Open Laarbeek Kampioenen Brabants wipschieten bekend

Sportnieuws

Open Laarbeek Kampioenen Brabants wipschieten bekend


Beek en Donk - Op schietterrein ‘t Wipke in Beek en Donk zijn op zondag 18 oktober de open Laarbeekse kampioenschappen Brabants wipschieten plaatsgevonden. Dit is de afsluiting van de competitie die gedurende het gehele jaar heeft plaatsgevonden onder de Laarbeekse gilden en het Sint-Antonius gilde uit Gemert.


Door iedere schutter kan er gedurende het jaar 20 wedstrijden geschoten worden (10 in Aarle-Rixtel en 10 in Beek en Donk) waarvan de 14 beste wedstrijden mee tellen en samen met de afsluitingswedstrijd de einduitslag bepalen.

Laarbeekkampioen 2015 opgelegd is geworden Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel, als 2e eindigde Frans Panhuizen van het Sint Antonius Gilde uit Beek en Donk, en als 3e Bjorn Kerkhof van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel . Ook op het onderdeel Laarbeek kampioen vrije Hand was Henk van der Velden de beste net voor Bjorn Kerkhof van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel die 2e werd gevolgd door Gerard Maas van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel met de 3e plaats.

Verder werd er deze middag geschoten om de gulden beker opgelegd en vrije Hand. Op het onderdeel opgelegd was de 1e prijs voor Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel. Op het onderdeel Vrije Hand was Gerard Maas van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel iedereen de baas en werd hierdoor eerste.

Hiermede wordt de competitie 2015 afgesloten. Om de inwendige mens te versterken was er door de schutters van Beek en Donk gezorgd voor een lekkere barbecue, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Volgend jaar wordt er wederom geschoten om de Laarbeek Kampioen.

Wel is er op zaterdagavond nog een vrije wedstrijd bij het Sint-Joris Gilde in Someren. Op 1 november wordt er nog een vrije wedstrijd gehouden bij het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel op het ‘Jan van Dooren paviljoen’ nabij het Hagelkruis. De aanvang is 13.00 uur en u bent van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen en kunt door middel van het kopen van puistloten deelnemen aan de wedstrijd.

Foto: Vlnr: Laarbeek Kampioen opgelegd en Vrije Hand en guldenbeker opgelegd Henk van der Velden, Guldenbeker Vrije Hand Gerard Maas, Schietleider Jan Rovers