Afbeelding

Veldtoertocht in Beek en Donk met nieuwe startplaats

Sportnieuws

Veldtoertocht in Beek en Donk met nieuwe startplaats


Beek en Donk - In Beek en Donk wordt op zondag 1 november alweer de 20e veldtoertocht gehouden. Dit jaar met een nieuwe startplaats. Deze veldtoertocht is een toertocht voor ATB-ers en veldrijders en is een van de mooiste tochten in zuidoost Brabant.


Meer dan 90% van de tocht gaat over onverharde wegen en paden. Er is parkeergelegenheid op het Heuvelplein. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn 33 en 45 km. Ook is het mogelijk onderweg van afstand te veranderen. Het parcours, wat vooral door velden en bossen loopt, is zeer gevarieerd, geheel vernieuwd en alle facetten zijn aanwezig voor de echte biker.

De organisatie, die in handen is van Wieler Toer Club Beek en Donk, zorgt voor een goed met pijlen aangegeven route, waarbij iedere deelnemer in zijn of haar eigen tempo kan genieten van de omgeving en de inspanning. Op het parcours zijn beveiligde oversteekplaatsen en routecontroleurs aanwezig. Op de pauzeplaats, ongeveer halverwege de route, wordt gezorgd voor de inwendige mens, is de EHBO aanwezig en kleine reparaties kunnen daar uitgevoerd worden. Na afloop is er de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en na te kletsen onder genot van koffie of iets anders.

De start en inschrijving van de toertocht is tussen 9.00 en 10.00 uur bij Zaal van de Burgt, Heuvelplein 21te Beek en Donk. Vanaf de invalswegen van Beek en Donk wordt het vertrekpunt met borden aangegeven. De deelnamekosten bedragen €3.00 voor NTFU leden en €4.00 voor niet-leden. Deelnemers jonger dan 16 jaar kunnen voor €1.00 aan de tocht deelnemen. Meer informatie is te verkrijgen via www.wtcbeekendonk.nl, bij Peter Spang, tel. 06-28126377 of bij René van Loon, tel. 06-30023808 of per e-mail info@wtcbeekendonk.nl.

Foto: Veldtoertocht