Flamingo's 1 verliest van Dakos

NULL

Mariahout - Een dubbele ontmoeting tussen Dakos en Flamingo’s stond zondag 18 oktober op het programma. Op sportpark de Heibunders trad zowel Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, als Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, in de laatste wedstrijd voor het zaalseizoen aan tegen de korfbalsters uit Someren. Helaas wisten geen van beide ploegen de winstpunten in Mariahout te houden.

Na aanvang van de wedstrijd duurde het heel even voordat Flamingo’s 1 liet zien dat ze hun kansen wel kunnen afwerken. Vol zelfvertrouwen lieten de Mariahoutse dames daarna zien dat ze een antwoord hadden op de tactiek van Dakos door mooie diagonale ballen te plaatsen en de vrije kansen die ontstonden raak te schieten. De verdediging aan de andere kant maakte echter verkeerde keuzes waardoor de scheidrechter de bal een aantal keren op de stip legde en Dakos zo in de eerste helft drie keer wist te scoren uit een strafworp. Met een stand van 7-5 gingen de korfbalsters de rust in.

Na rust bracht coach Eric van Veghel Vera Leenders in het spel voor de geblesseerde Martje van de Broek. Flamingo’s wist het verschil voor het eerst op 3 doelpunten te brengen, maar Dakos scoorde direct de aansluiter, waardoor ze niet verder konden uitlopen. Integendeel, Dakos kwam langszij, scoorde vaak uit de toegekende vrije worpen, en liep uit naar 8-10. De wedstrijd werd letterlijk en figuurlijk geploeter, door het zachte veld en doordat Flamingo’s gehaaster en slordiger ging spelen. Toch wisten ze er een aantal afstandsschoten in te gooien, de wedstrijd was nog niet gespeeld. De beslissingen van de arbiter werkte niet bepaald in het voordeel van de thuisploeg. Een belangrijke treffer, een fraaie doorloopbal van de in het veld gebrachte Gaby Habraken, werd onterecht afgekeurd. In het andere vak wist de verdediging het niet op slot te gooien, waardoor Dakos verder kon uitlopen naar 12-16. Het laatste doelpunt was voor Flamingo’s, maar het verlies van 13 tegen 16 geeft niet de boost die het vaandelteam zo hard nodig had. Het team kan zich nu gaan opmaken voor de puntenstrijd in de zaal.

Flamingo's 2
Senioren 2 had in het begin van de wedstrijd de overhand, maar na 20 minuten pakte Dakos voor het eerst de voorsprong en gaf die niet meer weg. Na de ruststand van 2-5 gaf Flamingo’s nog wat gas bij en wist de stand terug te brengen naar 5-7. Dakos liep daarna uit door een aantal schoten van afstand en bepaalde de eindstand op 6-10. Senioren 2 sluit hiermee de eerste helft van de veldcompetitie af met een gedeelde tweede plaats op de ranglijst.

Fotograaf: Ine Coolen