Kunstmanifestatie door KIEK

NULL

Kunstmanifestatie door KIEK


Aarle-Rixtel - De eerste activiteit van KIEK vond in november 2014 plaats. KIEK is een Aarle-Rixtels initiatief en staat voor de afkorting; Kunst In Etalages Kijken. Doel van KIEK was om enerzijds leegstaande etalages in Aarle-Rixtel aan te kleden met kunstwerken en lokale kunstenaars een podium te bieden om hun werken te laten zien aan het publiek.


Op vijf locaties werden toen kunstwerken van lokale kunstenaars tentoongesteld. Start en afsluiting van deze eendaagse happening was in het Kouwenbergs Kerkje. Het grote aantal bezoekers en het enthousiasme bij deelnemers en publiek waren voor KIEK aanleiding om in 2015 met een nieuwe activiteit te komen.

In navolging van de Kunstroute in 2014 houdt KIEK dit jaar een nieuw initiatief in de vorm van een kunstmanifestatie. In samenwerking met Aarle Onderneemt en Atelier Vonk worden lokale kunstenaars een maand lang in de gelegenheid gesteld om een kunstwerk in de etalage van een lokale ondernemers in Aarle-Rixtel te plaatsen. De kunstwerken zijn de gehele maand november te bezichtigen. Daarbij wordt in het weekend van 20 en 21 november van alle kunstenaars werken tentoongesteld in Atelier Vonk.

Atelier Vonk is een initiatief van Jolanda en Jean-Pierre van Veghel. Zij bieden een culturele hotspot waar jonge artiesten, kunstenaars, muzikanten en designers elkaar kunnen ontmoeten. Zij kunnen hier hun creatieve ideeën waarmaken door samen te werken en door van elkaar te leren. Atelier Vonk is een inspirerende plek met veel mogelijkheden waar beginnende kunstenaars een kans krijgen om hun werk aan het publiek te tonen en hen zo een opstapje te geven. 

De expositie bij Atelier Vonk, voorheen Klokkengieterij Petit & Fritsen, vindt plaats op vrijdagavond 20 november van 18.00 tot 21.00 uur en zaterdag 21 november van 11.00 tot 17.00 uur. Het adres is klokkengietersstraat 1. KIEK bestaat uit Loes Gruijters, Ria Nooijen, en Gerjan Beniers.