Dag van de Mantelzorg

NULL

Dag van de Mantelzorg


Laarbeek - Iemand die zorg of hulp biedt aan een naaste die zorg nodig heeft, wordt ook wel een mantelzorger genoemd. Je kunt bijvoorbeeld een mantelzorger zijn voor je vader die dementerend is, voor je partner met een chronische ziekte of voor je kind of je broertje met autisme. Ongeveer een op de tien Nederlanders is mantelzorger.


Vaak beseffen mensen dit niet, omdat ze het vanzelfsprekend vinden om te zorgen voor degene die hen lief is. De hulp of zorg die mantelzorgers bieden kan sterk uiteenlopen, zoals hulp in het huishouden, persoonlijke begeleiding of verpleegkundige hulp.

Op dinsdag 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Ook dit jaar houdt ViERBINDEN de Dag van de Mantelzorg om de Laarbeekse mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Deze dag is dan ook bedoeld om ervoor te zorgen dat mantelzorgers even hun zinnen kunnen verzetten, een moment van ontspanning kunnen beleven en contact kunnen leggen met andere mantelzorgers. Dit jaar is het thema ‘Laat je zien!’

Tijdens de Dag van de Mantelzorg is er een feestelijk programma. De gemeente Laarbeek onthult het mantelzorgcompliment, een mantelzorger laat zichzelf zien in een ontroerend mooi filmpje en een theatergezelschap verzorgt een interactief optreden over mantelzorg. Daarnaast vindt er een informatiemarkt plaats.

Al deze feestelijkheden vinden plaats in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg 29 in Beek en Donk tussen 13.30 tot 17.00 uur. Deelname is gratis. Wel is het nodig dat u zich aanmeldt. Dit kan tot 1 november via mantelzorg@vierbinden.nl of telefonisch via 0492-328800.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Manita Herregraven, coördinator mantelzorgondersteuning van ViERBINDEN of tijdens de spreekuren van ViERBINDEN vrijwilligershulp op maandag, woensdag of vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur, tel. 0492-464289.