Wie worden de nieuwe Thieu en Anja?

NULL

Wie worden de nieuwe Thieu en Anja?


Aarle-Rixtel - Onder de titel ‘Wie worden de nieuwe Thieu en Anja?’ heeft men enige tijd geleden aandacht gevraagd voor de opvolging bij café van Bracht. In zekere zin is de situatie van dit café vergelijkbaar met veel andere cafés.


Cafés hebben het moeilijk omdat er de afgelopen jaren veel is veranderd in het gedrag van bezoekers en in de concurrentie (denk alleen maar aan de vele dancefestivals). Kroeg open zetten, pilsje tappen en kroeg weer sluiten is niet meer van deze tijd. Omdat de cafés het steeds moeilijker krijgen en gaan sluiten zien ze een direct effect op de leefbaarheid van het dorp. Een café is toch onderdeel van de sociale structuur van het dorp bij grotere activiteiten zoals de carnaval of kleinschalige activiteiten voor kleine groepen. Voor velen is zo’n plek een extra huiskamer.

Uit zorg voor de leefbaarheid van Aarle-Rixtel is een initiatiefgroep opgestaan om met Thieu en Anja te kijken naar mogelijkheden om het café voort te laten bestaan en zo de rol voor de leefbaarheid te blijven vervullen. In deze initiatiefgroep zitten mensen met verschillende achtergronden (zoals horeca, activiteiten, fiscaliteit, financiering). De groep bestaat uit Jos Beeren, Stan Hagelaar, Mathy Meulendijks, Bas Ruis, Ton Schepers, Frits Swinkels en Ruud van de Weijer.

Deze groep heeft gekeken naar de situatie voor cafés in het algemeen en in Aarle-Rixtel in het bijzonder. Ook is gekeken naar het huidige gebruik en naar nieuwe mogelijkheden. Doorgaan op de oude manier kan niet maar een nieuwe aanpak biedt wel degelijk perspectief. Denk aan een leuk terras (biergarten?), lunch, kleinschalige concerten, stamtafel, etc. Deze bevindingen hebben de iniatiefnemers vastgelegd in een rapportage.

De initiatiefgroep zoekt mensen die op de een of andere manier mee willen werken aan het vervolg van dit café. Ze zoeken vooral mensen die de exploitatie willen doen, daarnaast ook mensen die mee willen investeren of activiteiten willen organiseren. Wie durft? De initiatiefgroep werkt met deze mensen samen bij het op gang brengen van het vernieuwde café.

Graag vertellen ze meer over hun plannen en de mogelijkheden. Je kunt contact opnemen met: Stan Hagelaar, carlahagelaar@hotmail.com, 06-45289358; Frits Swinkels, gjpswinkels@onsbrabantnet.nl, 06-22548687 of Thieu van Bracht, 0492-381221.