Afbeelding

Eerste midweekteam Badminton Club Lieshout begint met zege

Sportnieuws

Eerste midweekteam Badminton Club Lieshout begint met zege


Lieshout - BCL-M1/Sportpoint Gemert is het seizoen begonnen met een zege. In de eerste afdeling van de vierde klasse werd met 3-5 gewonnen van het derde midweekteam van BC Budel. Door deze goede overwinning is het team meteen met een positieve flow gestart.


BC Budel-M3 – BCL-M1/Sportpoint Gemert: 3-5
De eerste wedstrijd van het seizoen van het eerste midweekteam van Badminton Club Lieshout was meteen een lastige. Vanwege blessures was eerste heer Walter van Leuken niet beschikbaar, waardoor Stan van Vijfeijken als eerste heer diende aan te treden. Na bijna drie jaar blessureleed mocht hij zijn eerste partijen in competitieverband gaan spelen. Het was duidelijk dat hij nog niet helemaal terug op het ‘oude niveau’ is, maar dat dat er wél aan zit te komen. Samen met Richard Essers begon hij de wedstrijd met een herendubbelpartij. Stan en Richard knokten voor wat ze waard waren, maar dat was niet voldoende: zij verloren in twee sets.

Op de andere baan wisten Corine Gevers en Karin van den Biggelaar wél te winnen. Zij waren duidelijk beter dan hun Budelse opponenten en wonnen betrekkelijk gemakkelijk. In de daaropvolgende mixpartijen wisten Corine Gevers en Richard Essers geen vuist te maken. Zij verloren in twee sets. Karin van den Biggelaar en Stan van Vijfeijken deden het beter. Ondanks het gebrek aan ritme (ze hebben jaren niet samen gespeeld) wisten ze de partij tóch binnen te halen, waardoor een tussenstand van 2-2 op de borden kwam. De singlepartijen moesten de doorslag geven, en dat deden ze ook. Richard Essers won als tweede heer met behoorlijk gemak van zijn tegenstander: hij had daar slechts twee sets voor nodig en klaagde daarna nog dat hij onvoldoende goed gespeeld had. Ook Karin van den Biggelaar won in twee goede sets, met duidelijke cijfers. Stan van Vijfeijken miste het wedstrijdritme en verloor zijn partij als eerste heer na een spannende eerste set, met 21-19 en 21-16, waardoor Corine Gevers de wedstrijdwinst zou kunnen gaan boeken. Daarvoor moest ze echter wel haar partij winnen. En, dat deed ze ook. Uiteindelijk in een spannende partij, door de derde set van haar partij met 16-21 binnen te halen en daarmee de winst aan BCL-M1/Sportpoint Gemert te schenken.

BCL-M2/VKS Autoservice
Het seizoen voor BCL-M2/Autoservice, die in de vijfde klasse van de midweekcompetitie spelen, is nog niet begonnen. De eerste wedstrijd, die onlangs gepland was, kon vanwege autopech van de tegenstander niet doorgaan. Deze wedstrijd, thuis tegen het midweekteam van BC Gilze, zal op een later moment ingehaald worden. BCL-M2/VKS Autoservice start nu op 4 november het seizoen met een thuiswedstrijd tegen het derde midweekteam van BC Oosterhout.

Programma zondag 1 november
9.30 uur BC Slamis '67 - BCL-1/BouwCenter Swinkels
10.00 uur BC Nuenen M2 - BCL-H1/Bavaria

Programma woensdag 4 november
20.30 uur BCL-M2/VKS Autoservice - BC Oosterhout-M3

Foto: Richard Essers hoefde deze keer niet zo diep te gaan om de punten binnen te halen