Afbeelding

'Het was R

Muziek

'Het was Röllik Goewd': Muziekgezelschap stopt ermee


Beek en Donk – U leest het ‘Goewd’ het was Röllik Goewd. Afgelopen periode is na intensief overleg met alle muzikale vrienden van Röllik Goewd besloten om te stoppen met musiceren. U mag van hen aannemen, dat was geen eenvoudige beslissing na 25 jaar lief en leed met elkaar gedeeld te hebben. Röllik Goewd kenmerkte zich als een hechte vriendenclub ontstaan uit een evenzo hechte buurtgemeenschap Reijakkers-Noord en dan doet afscheid nemen best een beetje pijn.


Waarom stoppen jullie er dan mee zou u zich af kunnen vragen? De reden is puur en alleen gelegen in het feit dat ze gewoon met elkaar een dagje ouder worden en de noodzakelijke muzikale samenstelling onder druk kwam te staan. Daardoor ontbrak het meer en meer aan uitdaging in het muzikale repertoire met als gevolg dat de uitvoering niet meer van dat gevarieerde muzikale niveau zou zijn waarvoor Röllik Goewd altijd gerant stond. Heel bewust is overigens jaren geleden al besloten om niet te kiezen voor een jeugdige in- en doorstroom van ‘muzikale aanwas’, gezien het sterke familiare karakter in de samenstelling van Röllik Goewd.

Gewoon dus met een nuchter Brabants realisme samen in goede (buurt-)harmonie en vriendschap de instrumenten opbergen en met veel genoegen terugkijken op al die schitterende Röllik Goewd momenten in de afgelopen 25 jaar.
Wat vliegt de tijd…..25 jaar met elkaar op trekken en echt alles met elkaar delen. Kernwaarde van vriendschap die je in principe iedereen gunt en het is echt waar beste mensen, muziek verbindt. De emotie en beleving die muziek los maakt is een geweldig medicijn voor hechte vriendschap en die was er bij Röllik alleen al door het feit dat bijna alle leden vanuit de huwelijkse staat met elkaar een verbintenis hadden, maar dat terzijde. En, ja hoor, ook zij hadden als echte muzikanten het motto: zonder drank geen klank. Plezier maken en gezelligheid was het handelsmerk van Röllik Goewd in combinatie met sfeervolle muzikale stemmingsmuziek.

Terugkijkend op 25 jaar Röllik Goewd dan komen prachtige herinneringen naar boven. Internationale optredens in Duitsland en België en een vol Rembrandtplein in Amsterdam. Super weekenden hebben zij beleefd in Gittelde, met alleen maar hoogtepunten en niet te vergeten de jaarlijkse Nationale Röllik Goewd feestdagen met de meest bizarre thema`s. Bijzondere momenten die nooit meer uit hun gedachten verdwijnen en zij volop met elkaar koesteren, vastgelegd in jaarboeken, die zij ‘verzegeld’ gaan overbrengen naar de heemkunde voor hun nageslacht. Brabantse cultuur ‘pur sang’ en als bewijs voor hun sterke verhalen, wat samen muziek maken voor je kan betekenen, straks….. als zij oud en wijs zijn.

Beste muziekvrienden en -vriendinnen en al die andere fans en supporters van Röllik Goewd, een oprecht ‘Dank je Wel’ voor al die mooie momenten die de kapel samen met jullie hebben mogen beleven. Dank dat jullie hebben willen luisteren naar hun muzikale inspanningen en dat Röllik Goewd diverse uitnodigingen mochten ontvangen om deel te nemen aan allerlei activiteiten in en om het mooie dorp om er samen een feest van te maken, want dat was het voor hen. 25 jaar echt feest met Röllik Goewd. Het ‘Röllik Blauw’ was niet alleen van hen maar ook van jou! Het was Röllik Goewd. Tot ziens.

Foto: Röllik Goewd trad afgelopen zomer nog op bij het MuziektuinPodium