Filmcyclus Laarbeek van start

NULL

Filmcyclus Laarbeek van start


Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN organiseren een filmcyclus. De filmcyclus bestaat uit 4 films met het thema 'Weer in het reine komen'. De komende maanden gaan ze steeds in op een film en deze nader beschrijven. Deze week film 1: Jagten, Thomas Vinterberg, 2012 (111 min). Deze wordt gespeeld op dinsdag 3 november om 13.30 uur in het Dorpshuis van Lieshout.


Film
Jagten vertelt het verhaal van een onderwijzer/kleuterleider die 'beschuldigd' wordt van seksueel misbruik. De beschuldiging is onterecht, maar de gevolgen zijn gigantisch en desastreus, voor hemzelf én de hele dorpsgemeenschap. Zij zet het leven van Lucas volkomen op zijn kop en maakt hem tot een paria. Als vermeende dader wordt hij slachtoffer bij uitstek en zogenaamde slachtoffers ontpoppen zich als wraakzuchtige daders. Het centrale thema van deze film is schuld, beschuldiging. Wat is schuld ten diepste? Er kan een bijna onoverbrugbare discrepantie, kloof bestaan tussen beschuldigd worden en werkelijke schuld. Hoe daar ooit mee in het reine te komen?

De bijeenkomst start met een korte inleiding door Philip Verdult, theoloog/filosoof van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond en dan, na een pauze met een kopje koffie of thee, volgt een interactieve nabespreking van Dhr. Verdult. U kunt zelf bepalen of u bij deze nabespreking aanwezig wilt zijn. De middag duurt incl. nabespreking tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt € 7,00