Afbeelding

Slash

NULL

Slash ’n Roses betiteld tot beste coverband van Zuid-Nederland


Beek en Donk - De band 'Slash 'n Roses' werd op 17 oktober in 013 in Tilburg uitgeroepen tot beste coverband van Zuid-Nederland. Eén van de leden van deze band is Manfred Weijers in Beek en Donk. Samen met vertegenwoordigers uit andere provincies strijdt 'Slash 'n Roses' begin januari 2016 om de titel ‘Beste Nederlandse coverband’ in rocktempel Paradiso in Amsterdam.

Naam
Samen met Arjan Kok, Hidde Weetink, Richard Dalmolen en Ronald Ottendorf vormt Manfred de coverband Slash ’n Roses. De naam is een verwijzing naar de in Hampstead, Londen opgegroeide voormalige leadgitarist van de Amerikaanse rockband Guns ’n Roses. De legendarische gitarist Saul Hudson, beter bekend als Slash, is het voorbeeld voor de leden van de coverband. Daarom hebben ze in hun bandnaam expliciet deze gitarist vernoemd. Hoewel de rockband van Manfred voornamelijk muziek van Guns ’n Roses vertolkt, spelen ze ook de muziek die Slash als soloartiest tegenwoordig maakt. De drie gitaristen, drummer en vocals-man die de groep rijk is, hebben het de laatste tijd erg druk met optredens.

Nachtwerk
“Het publiek bestaat voornamelijk uit 40+'ers. Er zijn echter ook veel jongeren, die niet zijn opgegroeid met de muziek, maar die bij onze muziek volledig uit hun dak gaan”, vertelt een trotse Manfred. De band staat voorlopig voor een jaar onder contract bij een boekingskantoor, maar neemt ook zelf nog boekingen aan. Geluid en licht hoeven niet zelf te worden ingekocht. Dat doet de organisatie. “We hoeven zelf alleen voor onze eigen spullen te zorgen en in een half uur staat alles opgesteld”, vertelt Manfred. Naast het succes met de band hebben alle vijf muzikanten gewoon nog een vaste baan van 40 uur. De leden van de band treden op door heel Nederland en België, waardoor zij vaak ‘s morgens vroeg pas thuis zijn.

Puntjes op de i
In het rapport van de vakjury staat vermeld, dat ze onder de indruk is van de strakke ritmesectie en het virtuoze gitaarspel van Slash ’n Roses. Speciaal de nummers ‘Sweet Child o’ Mine’ en ‘Paradise City’ worden genoemd om de sterke interactie met het publiek. Omdat de eerste prijs verdiend gewonnen is, mag de groep op 9 en 10 januari naar Paradiso in Amsterdam om op het heilige podium van de ‘main hall’ een gooi te doen naar een plaats in de ‘Benelux Grand Finale’. Dit is de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Award 2015/2016’. In de aanloop naar het optreden in Paradiso krijgen deelnemende bands gratis band- en vocalcoaching aangeboden. 

De MooiLaarbeekKrant wenst de band veel succes in de race naar de titel ‘Beste coverband van de Benelux’. Meer informatie over de groep en de wedstrijd is te vinden op www.slashnroses.com en www.theclashofthecoverbands.com.