Afbeelding

Bibliotheekpunt Mariahout gaat veranderen

Politiek nieuws

Bibliotheekpunt Mariahout gaat veranderen

Mariahout - Bibliotheekpunt Mariahout wordt vanaf januari 2016 omgezet naar een ophaal- en terugbrengpunt. Het servicepunt in zijn huidige vorm komt daarmee te vervallen.

Aanleiding voor deze verandering is het beperkte gebruik van het servicepunt in verhouding tot de kosten. In overleg met vrijwilligers van Zorg om het Dorp is daarom gezocht naar een geschikte alternatieve manier van dienstverlening.
In het Buurthuis komt een ophaal- en terugbrengpunt. Eén maal per week komt de vervoersdienst van de bibliotheek de gereserveerde boeken halen en brengen. De boeken staan in een kast in de foyerruimte van het Buurthuis, en kunnen opgehaald en teruggebracht worden op alle momenten dat het buurthuis geopend is. Deze verandering betekent in Mariahout minder bibliotheekboeken, maar wel meer flexibiliteit.

Daarnaast kunnen bibliotheekleden uit Mariahout natuurlijk gebruik blijven maken van de collectie van de andere vestigingen van Bibliotheek De Lage Beemden in onder andere Lieshout, Beek en Donk en Gemert. Door de vestigingen te bezoeken of door thuis of in het buurthuis online boeken te reserveren.

Huidige collectie Mariahout
De huidige volwassencollectie blijft in het Buurthuis en wordt door de bibliotheek geschonken aan de inwoners van Mariahout. Deze collectie vormt de eerste inhoud van de ‘ruilkast’. Zonder tussenkomst van de bibliotheek kan iedereen hiervan gebruikmaken. De ruilkast werkt volgens het neem-en-geef-principe van boeken lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar.

De jeugdcollectie wordt geschonken aan basisschool Bernadette. Daar wordt op dit moment een Bibliotheek op School (BOS) gevormd. De BOS brengt lezen en leesplezier zo dicht mogelijk bij kinderen.

Vrijwilligers aanwezig
Eens per week is een vrijwilliger aanwezig zijn voor hulp en advies bij het reserveren van de boeken. Ook is er een vrijwilliger die boeken bezorgt en ophaalt bij diegenen die door ziekte of een handicap niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen.

Om de aanpassingen in het Bibliotheekpunt Mariahout zo geruisloos mogelijk te laten verlopen, is het servicepunt van donderdag 17 december tot en met vrijdag 1 januari gesloten. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklagebeemden.nl.