Afbeelding

Sinterklaas komt met Pieten naar Lieshout

Algemeen

Lieshout - Nog één week en dan is het weer zo ver, dan komt Sinterklaas met zijn Pieten weer naar Nederland. Zaterdag 14 november komt de Sint met zijn pieten aan in Meppel, die intocht wordt op tv live uitgezonden. Diezelfde middag kun je in Lieshout ook al Pieten tegenkomen, deze pieten komen de werkgroep intocht Sint-Nicolaas Lieshout helpen met de klompenactie, die vanaf 14.00 uur plaats vindt. 

De Sint heeft beloofd dat hij een dag later, zondag 15 november, om 11.30 uur naar de Heuvel in Lieshout komt. Er is dus nog genoeg tijd om thuis alles voor te bereiden, je kan alvast een tekening of een kleurplaat maken, dat vinden Sinterkaas en zijn Pieten altijd leuk. En niet vergeten je schoenen te poetsen, want als je de schoen mag zetten van papa en mama dan moet die natuurlijk wel mooi schoon zijn. De Sint-Nicolaas werkgroep heeft al contact met de Hoofdpiet gehad. De Hoofdpiet vertelde dat ze al druk bezig zijn met de boot in te laden om op tijd naar Nederland te vertrekken en dat het daar allemaal prima ging met de voorbereidingen. De Hoofdpiet wist nog te vertellen dat Muziekpiet nog lang heeft nagenoten van de optocht vorig jaar, samen met de harmonie en de kinderen in Lieshout, hij heeft de foto’s die hem zijn toegestuurd nog heel vaak bekeken. Schrijf de datum maar vast op de kalender, zodat je het zeker niet vergeet, dan gaan ze er met zijn allen weer een leuke intocht van maken, samen met de harmonie en de burgemeester. 

De werkgroep intocht Sint-Nicolaas Lieshout kan dit weekend wel wat hulp gebruiken, als er nog leerlingen zijn die nog wat uren moeten maken met de maatschappelijke stage, dan zijn ze bij hen van harte welkom. Ze kunnen twee leerlingen gebruiken die ieder 16 uren kunnen maken met allerlei leuke klusjes. Je kunt je aanmelden bij Bernadette Vervoort, tel. 0499-423386 of mail mhtvervoort@onsbrabantnet.nl.