Afbeelding

Tijd voor verandering bij Die Milka’s

Algemeen

Lieshout - Na in 2013 een eerste lustrum te hebben gevierd, is er voor Die Milka’s ook in 2015 reden om in Laarbeek een feestje te bouwen. Enerzijds, zoals ze zelf zeggen, “omdat er nooit genoeg feesten kunnen zijn”, anderzijds omdat er ook wat nieuws te melden is. 

Die Milka's, opgericht aan een eettafel aan De Ploeg in Lieshout, hebben hun naam ontleend aan het gelijknamige chocolade snoepgoed. Omdat het in eerste instantie een eenmalige carnavalsact zou zijn, was de naam even snel gevonden als dat het chocolade snoepgoed aan diezelfde eettafel die middag werd gegeten. Achteraf kan worden gesteld dat de ‘eenmalige act’ redelijk achterhaald is en hebben Die Milka's in de loop van de jaren op vele podia in even zoveel plaatsen binnen en buiten de regio gestaan. Ze verstaan als geen ander de kunst om met feesthits en meezingers bij elke gelegenheid een feest te bouwen.

Binnen de groep rezen er de afgelopen periode echter wel de nodige twijfels over de groepsnaam. De naam had, zo vond men, te veel associatie met het chocolademerk. Ook vond men het woord ‘Die’ te Duits. Kortom; tijd voor bezinning. Toeval of niet, maar vrijwel op hetzelfde moment dat de zangers zich bogen over de naam bereikte hen het bericht dat het moederbedrijf waar Milka deel van uitmaakt niet geassocieerd wil worden met iets anders dan het eigen chocoladeproduct. Men werd aldus vriendelijk gevraagd de naam te veranderen. Werk aan de winkel dus. Er moest immers een nieuwe naam worden gevonden. Na meerdere malen hierover aan de ronde tafel te hebben gezeten is het Die Milka's onder het genot van het lokale gerstenat uiteindelijk gelukt een nieuwe naam te bedenken. 

En wat gaat het worden?
Tijdens hun feestavond op 14 november in Café-Zaal van Lieshout wordt de nieuwe naam bekendgemaakt. Tijdens deze oergezellige avond treden natuurlijk Die Milka's meerdere keren op. Als gastzangers zijn Riny Heesters uit België en de Lieshoutse zanger Peter ‘Joe Cocker’ van de Greef uitgenodigd. De avond begint om 20.00 uur. Uiteraard is de toegang gratis. Zorg dus dat je erbij bent. U vindt Café-Zaal Van Lieshout aan de Dorpsstraat 58 in Lieshout.