Afbeelding

St. Caecilia verdedigt titel op Jumbo Muziekfestival

Algemeen

Laarbeek - De orkesten van Harmonie St. Caecilia uit Lieshout/Mariahout strijden dit weekend om de prijzen tijdens het Jumbo Muziekfestival. Het festival wordt georganiseerd door samenwerkingsverband Kring Veghel en wordt gehouden in gemeenschapshuis Ter Aa in Erp.
 
Jaarlijks laten de verenigingen van Kring Veghel horen wat ze kunnen. Een deel van het concert van ieder deelnemend orkest wordt beoordeeld. In het weekend van het Jumbo Muziekfestival staan in totaal bijna duizend muzikanten op het podium. 

Zaterdag is het de dag van de slagwerkgroepen. Die dag dingen in totaal acht slagwerkorkesten uit de regio mee voor de prijzen. Kwart over vier start de Lieshoutse en Mariahoutse slagwerkgroep met haar optreden. St. Caecilia sluit af, dus na het optreden en een korte pauze worden de prijzen uitgereikt.
 
Een dag later, op zondag, mogen de harmonie- en fanfareorkesten hun mooiste klanken laten horen. Het Lieshoutse en Mariahoutse orkest is om kwart voor zeven in de avond aan de beurt. Daarna wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar was de deelname van de vereniging erg succesvol, de slagwerkgroep behaalde een mooi aantal punten en het harmonieorkest ging met de ‘Albert van Zutphen wisselbokaal’ voor het hoogste aantal punten naar huis.
 
Ook dit jaar hebben de orkesten van St. Caecilia een mooi en licht programma op de lessenaar staan. Zeker het beluisteren waard. Toegang tot gemeenschapshuis Ter Aa is gratis en op zaterdag en zondag zijn natuurlijk alle deelnemende orkesten van Kring Veghel te beluisteren.

Foto: In 2014 wist St. Caecilia de titel te veroveren