'Happy days are here again!'

Algemeen

Beek en Donk - In Café/Zaal van de Burgt werd zondag voor de 25e keer het Ekkerfestival gehouden. Evenals voorgaande jaren kan de organisatie (Ekkermuzikanten) ook dit jaar terugkijken op een geslaagd en gevarieerd festival. Dit mede dankzij de blaaskapellen die aan dit festival hebben meegewerkt.

De spits werd afgebeten door de enige echte ‘vrouwenband’ uit Laarbeek: Vrouwenband Permanent. Onder leiding van Piet van Neerven begonnen ze met het passende nummer: ‘Happy days are here again’. De muziek was zeer gevarieerd. De band viert zelf over 1,5 jaar ook hun 25-jarig jubileum en vonden het dan ook heel bijzonder dat ze mochten deelnemen aan de 25e editie van dit festival. 

Als 2e blaaskapel waren die Fürstenwalder Musikanten uit Liempde aan de beurt. Deze enthousiaste ‘familiekapel’ staat onder leiding van Willy van der Steen. Egerländer, Tsjechische en Böhmische muziek werden moeiteloos ten gehore gebracht: van een snelle polka naar het bekende YMCA. Dit allemaal tot groot plezier van het aanwezige publiek. 

‘Let me entertain you’ van Robbie Williams was het beginnummer van muziekmakerij de Biks Bent. Deze grote band met zo'n 30 muzikanten wisten met hun programma vooral veel lof te oogsten bij de aanwezige jeugd. De liedjes uit de Jordaan zorgde voor Amsterdamse gezelligheid.

De organiserende blaaskapel De Ekkermuzikanten staan al bijna 30 jaar onder leiding van Piet Diender. Met de hulp van een gast bassist wisten ze een leuk afwisselend programma te brengen.

Als afsluiter stond blaasband SmesH op het programma. Enkele jaren geleden waren zij ook al te gast bij het Ekkerfestival en dit was zo goed bevallen dat ze dit jaar weer terug mochten komen. Ze brachten goed in het gehoor liggende muziek en lieten zien dat de kwaliteit van het te brengen entertainment een belangrijke rol speelt. Vooral het showelement werd zeker gewaardeerd.  

Na een optreden van ruim een uur werd dit festival afgesloten. Presentator Piet van Neerven bedankte de sponsoren, de medewerkers en het aanwezige publiek. Als je iets lekkers wilde eten kon je terecht bij de medewerkers van de keuken. De kinderen werden bezig gehouden in een speciaal ingerichte kinderhoek, terwijl de ouders konden genieten van de muziek.

Het 26ste festival is gepland op zondag 6 november 2016. Wie meer wil weten over de Ekkermuzikanten kan terecht op www.ekkermuzikanten.nl.