Afbeelding

Torreven in Mariahout: Wees er zuinig op

Algemeen

Mariahout - Het Torreven is een van de bijzonder plekjes in Mariahout, in Laarbeek, waar Zorg om het Dorp heel trots op is. Dicht bij de bebouwde kom, dus voor iedereen goed bereikbaar. Zeker omdat de gemeente Laarbeek en Zorg om het Dorp er banken en een picknicktafel hebben neergezet. Een fijne plek om eventjes te stoppen en te genieten van de rust bij het water en van de mooie herfstkleuren.

Zwerfafval
Helaas ziet Zorg om het Dorp al een aantal maanden het nodige afval bij de picknicktafel. Plastic, blikjes, emmers, platen en planken, zelfs een gordijnrail bij het hek. Zorg om het Dorp Mariahout wordt hierover aangesproken. Daarom doet zij een oproep aan alle mensen die het Torreven bezoeken en er genieten, om eigen afval weer mee naar huis te nemen en groot afval naar de gemeentewerf te brengen. 

Honden aan de lijn
Rondom het Torreven lopen, binnen de omheining, ook schapen. Dat geeft een unieke sfeer aan dit stukje natuurschoon. De schapenherder doet een oproep om de honden aan de lijn te houden. Ook al zie je de schapen niet, ze zijn er vaak wel, ergens tussen het groen. Zorg om het Dorp hoort ook van wandelaars dat zij het niet prettig vinden als er loslopende honden op hen afkomen. Misschien dat hondenbezitters hier rekening mee willen houden, zodat het een fijne plek voor iedereen blijft.

Kom genieten
Er lopen diverse wandelroutes door het gebied van het Torreven. Ommetje West, de Pelgrimsroute, de Torrevenroute en ook de netwerkpijlen leiden de wandelaars er naar toe. Het is de moeite waard om een van deze routes te lopen. De routes zijn de downloaden via www.zorgomhetdorp.nl. Er staan ook routeborden bij de kerk en hoek Rooijseweg/Torreven (bij Trimbaan). Vanuit de Bernadettebuurt en de Moerasvogels is het Torreven gemakkelijk te bereiken via het paadje dat loopt van het Meerven naar het oliepompstation. 

Onderhouds- en maaiploeg
Zorg om het Dorp wil de vrijwilligers van de onderhouds- en maaiploeg bedanken voor hun inzet. Zij zijn het hele jaar door actief met het begaanbaar houden van de paden. Dat wordt zeer gewaardeerd door bestuur en wandelaars.

Foto: Torreven zwerfafval