Afbeelding

‘Pop meets Jazz’ in ‘t Anker

Algemeen

Beek en Donk - In Muziekcentrum ‘t Anker in Beek en Donk vindt op zaterdag 14 november een muzikale ontmoeting plaats: ‘Pop meets Jazz’. De energieke band Bag on Wheels en de enthousiaste leden van Solid Bigband geven een vrij toegankelijk concert waarbij stilzitten geen optie is. Het is swingen geblazen.

Solid Bigband
De Solid Bigband bestaat al sinds 1990 en is geen standaard bigband: het merendeel is juist niet grijs en er spelen zowel mannen als vrouwen in de band. Diverse muzikanten hebben gespeeld bij Pauwkes Jazz Orkest, Skyline Swing Orkest of andere befaamde bigbands. Solid Bigband bestaat uit zeventien enthousiaste muzikanten en één zangeres, gezamenlijk onder leiding van de jonge Gijs Berkers. Hij is onlangs afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en leidt Solid Bigband sinds anderhalf jaar. De band speelt swing, bossa nova, moderne jazz en funk van onder andere Chick Corea, Les Hooper, Bob Mintzer en Sammy Nestico. Ondanks dat het een amateur bigband is, speelt de band op een hoog niveau. De Solid Bigband reist vaak af naar allerlei nationale bigbandfestivals, zoals in Enschede en Goor. Natuurlijk is de bigband ook veel te horen in de regio van Gemert, hun thuisbasis.

Bag on Wheels
Bag on Wheels is een unieke zevenkoppige live-band, deels uit Beek en Donk en deels uit Helmond afkomstig. De band speelt vette covers en originele medleys waarmee het menig kroeg en feesttent op zijn kop zet. Ook deze band heeft blazers, welgeteld drie stuks. De blazers van Bag on Wheels vertegenwoordigen echter duidelijk de popmuziek in deze ontmoeting. Met een strakke ritmesectie, knallende gitaren en een zangeres die ieder publiek weet te betrekken, maakt de band van elk optreden een feest. Ze spelen gouwe ouwe maar ook fonkelnieuwe hits. Hoe dan ook, succes verzekerd. 

Het concert in Muziekcentrum ‘t Anker begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Foto: Enkele leden van Solid Bigband in actie