Afbeelding

Knappe comeback 1.FC Geerts levert winst op

Algemeen

Beek en Donk - Bij de hervatting van het WAC Beek en Donk was direct het eerste duel eentje om de vingers bij af te likken. Hurkmans Plaatwerk, de ploeg in vorm, liet in haar duel met 1.FC Geerts duidelijk zien de vorm te willen behouden. Een 3-0 stand met nog een kwartier te spelen moest een onoverkomelijke marge zijn, maar 1.FC Geerts dacht hier anders over. 

1.FC Geerts trapte het gaspedaal in en de geelzwarten, met P. van de Tillaart als grote inspiratiebron, trokken de stand 5 minuten voor het eind in evenwicht, waarna Hurkmans zich nogmaals liet piepelen en afdroop met een 4-3 nederlaag. 1.FC Geerts wipt met deze zege over Hurkmans in de stand van de B-klasse heen.

Nieuwe koploper in diezelfde klasse is Aben & Slag Advocaten. Zij lieten geen spaan heel van het arme FC Avondrood. Met 9 doelpunten in het voordeel van Aben & Slag (T. Kuypers trof viermaal doel) en 2 eretreffers voor Avondrood was het pleit beslecht. FC Avondrood kon geen moment aanspraak maken op een mogelijke overwinning, waardoor het nu de rode lantaarn in haar bezit heeft.

De A-klasse werd geopend door Heesakkers Administratie & Advieskantoor en Meulensteen/van Lieshout. Meulensteen wist na een kwartier het duel open te gooien, maar weldra stond de 1-1 stand alweer op het scorebord. De gelijkmaker van de schoen van B. den Otter smaakte naar meer. Hij wist nog 3 treffers bij te schrijven. Mede dankzij hem pakte Heesakkers 3 kostbare punten door een 6-1 overwinning op Meulensteen/van Lieshout wat troosteloos onderaan staat met 0 punten.

Sevenmiles.nl/Café-zaal van de Burgt passeerde Vester Hoveniers op de ranglijst door in een rechtstreeks duel de zege te grijpen. Het duel werd pas in de slotfase echt spannend. Nadat het lange tijd 1-0 had gestaan in het voordeel van Sevenmiles leek laatstgenoemde 10 minuten voor het einde het duel te beslissen. Vester besloot anders en joeg de aansluitingstreffer tegen de touwen met nog 6 minuten te gaan. Deze wake-upcall was voldoende voor Sevenmiles om tweemaal de trekker over te halen. Zij wonnen met 4-1.

Het slotstuk ging tussen FC van de Burgt en Rijwielhandel van den Berg. Van den Berg liet er geen gras over groeien en onder de impulsen van GJ van der Aa was de tussenstand na een kwartier getold naar maar liefst 6-0. Een monsterscore was in de maak, ware het niet dat FC van de Burgt de kop niet liet hangen en zich terugvocht naar 3-6. Van den Berg rechtte vervolgens de rug en besliste het duel definitief. Dat FC van de Burgt zich terugvocht naar 5-7 verdient zeker waardering, maar de zege voor Van den Berg was uiteindelijk verdiend.