Veel jeugd BC Mixed op MieCon toernooi

Algemeen

Beek en Donk/Mierlo – In Mierlo werd zondag 1 november voor de zesde keer het MieCon jeugdtoernooi gehouden. Jeugd badmintonspelers uit de hele regio speelden fanatiek om de prijzen in de verschillende klassen. Badmintonclub Mixed was goed vertegenwoordigd met 16 jeugdleden. Ze vielen niet allemaal in de prijzen, maar hebben stuk voor stuk een prima toernooi gespeeld. 

Na het openingswoord van de voorzitter van Mierlo werd rond 9.00 uur een begin gemaakt met de wedstrijden. In de enkelspelen werd volgens een poulesysteem gespeeld. De beste twee per poule gingen door naar finaleronde. Bij de dubbels werd gespeeld in het zogenaamde Zwitsers systeem. Hierbij blijf je de hele dag spelen, kun je niet afvallen. Uiteindelijk bepaalt het totaal aantal gescoorde punten je positie op de ranglijst. 

Zoals gezegd was BC Mixed goed vertegenwoordigd met 16 jeugdleden. In de pupillenklasse speelden Neva van der Vorst, Suzie Coppens, Mirne Jansen, Marik Jansen en Finn van de Wijdeven. Ze deden allemaal mee aan alle onderdelen. En niet zonder succes. Neva en Suzie werden eerste met hun damesdubbel. Samen met Finn werd Neva tweede met het gemengd dubbel. En alsof het nog niet genoeg was won Neva ook de eerste prijs in de damesenkel. Finn werd op zijn beurt tweede in de herenenkel. Er waren alleen prijzen voor de eerste en tweede plaats. Marik en Mirne vielen niet in de prijzen, maar ze hebben heel veel plezier gehad en erg goed gespeeld. 

Voor meer informatie over BC Mixed kijk je op www.bcmixed.nl en volg je de vereniging op social media.  

Overige uitslagen Miecon toernooi:
1e plaats damesenkel C klasse: Eva Schardijn
2e plaats herenenkel C klasse: Koss van de Wijdeven
2e plaats herendubbel B klasse: Calvin Bots en Mathijs Janssen

Foto: Deelnemers en prijswinnaars van het MieCon toernooi